Ειδήσεις Σε Τίτλους


Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Ο 19oς διαγωνισμός Eurovision Young Musicians 2018 από 16 εως 23 Αυγούστου στο Εδιμβούργο της Σκωτίας

Στο Εδιμβούργο της Σκωτίας θα διεξαχθεί, από τις 16 έως τις 23 Αυγούστου, ο 19oς διαγωνισμός Eurovision Young Musicians 2018, μια συμπαραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων (EBU), του BBC και του Διεθνούς Φεστιβάλ του Εδιμβούργου (EIF).

Δεκαοχτώ ταλαντούχοι νέοι, σολίστ κλασικής μουσικής, ηλικίας 12 έως 21 ετών, θα εκπροσωπήσουν τις χώρες καταγωγής τους σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας.

Κατά τους Ημιτελικούς που διαρκούν δύο ημέρες -18 και 19 Αυγούστου- κάθε διαγωνιζόμενος θα κληθεί να ερμηνεύσει δημοσίως ένα ρεσιτάλ διάρκειας 18 λεπτών σε έναν από τους γνωστότερους χώρους του Φεστιβάλ, το Festival Theater Studio.

Διεθνής κριτική επιτροπή καταξιωμένων μουσικών θα επιλέξει τους έξι ταλαντούχους υποψηφίους, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στον μεγάλο Τελικό την Πέμπτη 23 Αυγούστου.

Η δοκιμασία του Τελικού θα λάβει χώρα στο φημισμένο Usher Hall που φιλοξένησε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, το 1972, τον οποίο κέρδισε η Βίκυ Λέανδρος με το τραγούδι «Après toi» για το Λουξεμβούργο.

Οι νέοι σολίστ θα ερμηνεύσουν ένα μουσικό έργο διάρκειας 12 λεπτών με τη συνοδεία της Σκωτσέζικης Συμφωνικής Ορχήστρας του BBC υπό τη διεύθυνση του Thomas Dausgaard.

Ο νικητής της Eurovision Young Musicians 2018 θα επιλεγεί από επιτροπή επιφανών προσωπικοτήτων της κλασικής μουσικής, μεταξύ των οποίων η Marin Alsop, καλλιτεχνική διευθύντρια των Συμφωνικών Ορχηστρών της Βαλτιμόρης και του Σάο Πάολο, και ο Sir James MacMillan, συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας.

Εκτός από την Ελλάδα, στον διαγωνισμό συμμετέχουν η Αλβανία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Εσθονία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Κροατία, η Μάλτα, η Νορβηγία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρωσία, το Σαν Μαρίνο, η Σλοβενία, η Σουηδία και η Τσεχία.

Η ιστορία του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 1982 με έξι συμμετοχές για να εξελιχθεί, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς κλασσικής μουσικής παγκοσμίως.

Διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και αποτέλεσε εφαλτήριο για μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια της κλασσικής μουσικής - προσφέροντάς τους την ευκαιρία της προβολής σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό.

Η Ελλάδα έχει συμμετάσχει πολλές φορές, κερδίζοντας την πρώτη θέση το 2008 με τον Διονύση Γραμμένο, σολίστ κλαρινέτου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, εδώ

Μεταδόσεις
Ημιτελικοί: 18 και 19 Αυγούστου 2018, 16:00-21:00, διαδικτυακά στο www.ert.gr
Τελικός: 23 Αυγούστου 2018, 21:30-23:00, LIVE στην ΕΡΤ2.
Τον σχολιασμό του Τελικού κάνει ο Μιχάλης Μεσσήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες