Ειδήσεις Σε Τίτλους


Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Εκδηλώσεις σε όλη την Αθήνα την Παρασκευή από τα μεσάνυχτα ως το πρωί

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, μετά τις οκτώ το βράδυ και μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, ζούμε τη νυχτερινή Αθήνα... αλλιώς. Γεμάτη εκδηλώσεις, εκπλήξεις, δρώμενα, γεμάτη πολιτισμό, τέχνες και αφήγηση!
Το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και η «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων με μέγα δωρητή το ΙΣΝ, καλούν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να περιπλανηθούν στην Αθήνα από τη δύση του ήλιου και μέχρι αργά το βράδυ, για ν’ ανακαλύψουν μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις-εκπλήξεις.
Πολιτιστικοί φορείς και οργανισμοί ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται τους «νυχτερινούς» επισκέπτες σε μια νύχτα γεμάτη… θαύματα, τη «Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net: Τέχνες & Αφήγηση».
Με εικαστικά, μουσική, αναγνώσεις ποίησης και πεζογραφίας, κυνήγι θησαυρού, θέατρο, λογοτεχνικά παιχνίδια στον δημόσιο χώρο, απρόσμενες performances. Καταξιωμένοι δημιουργοί διαβάζουν αγαπημένα τους κείμενα σε φημισμένες γωνιές, αρχαιολογικούς χώρους, πλατείες και τοπόσημα της Αθήνας.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης: «Η Αθήνα και το βιβλίο έχουν φέτος ταυτιστεί κι έχουν συνδεθεί με δημιουργία και χαρά! Από καταξιωμένους ξένους συγγραφείς, όπως ο Ίαν ΜακΓιούαν ή ο Τζέφρυ Ευγενίδης, σκυταλοδρομίες λόγου και περιπλανήσεις στην Αθήνα με Έλληνες συγγραφείς, βιβλία σε κάθε γειτονιά της πόλης με την Κινητή βιβλιοθήκη του δήμου, την Πλανόδια  βιβλιοθήκη για τα δικαιώματα του παιδιού ή τα Βιβλία σε ρόδες, Ποίηση… on the road, λογοτεχνία και ιστορία να συναντώνται στην ‘Αθήνα ελεύθερη’, διεθνή φεστιβάλ ποίησης και συμπόσια συγγραφέων, εργαστήρια με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Σχεδία, αφηγήσεις για παιδιά, για ηλικιωμένους, για άτομα με αναπηρίες, για πρόσφυγες και μετανάστες… Και τώρα, στις 5 Οκτωβρίου η Νύχτα Πολιτισμού, με 50 εκδηλώσεις σε μια βραδιά, επιβεβαιώνει ότι μέσα από κοινές δράσεις και συνεργασίες εμπνεόμαστε και ωφελούμαστε όλοι!»
Ραντεβού και στο Ζάππειο
Με αφορμή τη Νύχτα Πολιτισμού η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων παραχώρησε στο Athens Culture Net τις αίθουσες του Ζαππείου προκειμένου να διοργανώσει ένα πενθήμερο ποικίλων πολιτιστικών δρώμενων με επίκεντρο το βιβλίο, που θα απλώνεται από το πρωί μέχρι το βράδυ! Η ποίηση, το σινεμά, οι αναγνώσεις, η μουσική, και το εκπαιδευτικό παιχνίδι δίνουν ραντεβού στο Ζάππειο από τις 3 έως και τις 7 Οκτωβρίου.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες