Ειδήσεις Σε Τίτλους


Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Εισβολή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και στο δελτίο ειδήσεων των 9

«Αδικαιολόγητη» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ τη χτεσινή εισβολή μιας ομάδας περίπου 50 αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε στούντιο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης και τη διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
Όπως τονίζεται στην εν λόγω ανακοίνωση, η ΕΡΤ διέθεσε στους διαμαρτυρόμενους άλλο χώρο από τον οποίο διατύπωσαν όσα είχαν να πουν και τα οποία προβλήθηκαν ζωντανά. 
Ωστόσο, η ΕΡΤ υπογραμμίζει πως η εισβολή θα μπορούσε να είναι «πλήγμα για τη δημόσια τηλεόραση και την ΕΡΤ» και πως «δεν προσέθεσε απολύτως τίποτα στην ενημέρωση για τα αιτήματα των τεχνικών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ, η ελληνική δημόσια τηλεόραση, από δημοκρατικό καθήκον και από καθήκον ελεύθερης και πλουραλιστικής ενημέρωσης, προβάλλει πάντοτε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τις κινητοποιήσεις τους. Η ΕΡΤ πρόβαλε στις 11.1.2019, ζωντανά, την πορεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τα Προπύλαια, και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 1 πρόβαλε βίντεο με τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες τους και ρεπορτάζ από την πορεία τους. Το ίδιο βίντεο προβλήθηκε και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ 2 και της ΕΡΤ 3. 
Σήμερα, κατά την διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ εισέβαλε ομάδα εκπαιδευτικών με σκοπό να καταλάβει το στούντιο και να διακόψει το δελτίο ειδήσεων. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ υπερασπίστηκαν αποτελεσματικά την ελεύθερη δημόσια τηλεόραση και απέτρεψαν την εισβολή αυτή. 
Η ΕΡΤ τους διέθεσε άλλο χώρο από τον οποίο διατύπωσαν όσα είχαν να πουν, τα οποία και προβλήθηκαν ζωντανά, όπως και η διαδήλωσή τους στα Προπύλαια την Παρασκευή το μεσημέρι. Μετά από αυτό οι εισβολείς έφυγαν. 
Η εισβολή ήταν απολύτως αδικαιολόγητη. Μπορούσε να είναι πλήγμα για την δημόσια τηλεόραση και την ΕΡΤ και δεν προσέθεσε απολύτως τίποτε στην ενημέρωση για τα αιτήματα των εκπαιδευτικών. 
Η διοίκηση της ΕΡΤ συγχαίρει τους εργαζόμενούς της, που, όπως και σε άλλες μαύρες εποχές, υπερασπίσθηκαν το κύρος και την τιμή της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες