Ειδήσεις Σε Τίτλους


Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Ο αγαπημένος μας Κώστας Βουτσάς στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Διεθνής πρεμιέρα στο Βερολίνο για την ταινία «Μαγικό Δέρμα» του Κωνσταντίνου Σαμαρά στο πρόγραμμα της Εβδομάδας Κριτικής.
Η Εβδομάδα Κριτικής του Βερολίνου είναι το παράλληλο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου που προγραμματίζεται και διοργανώνεται από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου της Γερμανίας, παράλληλα με την Μπερλινάλε, από τις 6 έως τις 14 Φεβρουαρίου.
Στο πλαίσιό του θα προβληθεί το «Μαγικό Δέρμα», στις 12 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στον κινηματογράφο Hackesche Höfe Kino με μία πλειάδα καλών ηθοποιών, όπως οι: Χάρης Φραγκούλης, Ανθή Ευστρατιάδου, Ανδρέας Κοντόπουλος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Τζένη Θεωνά, Γιάννης Μπέζος, Χάρης Ρώμας, Μπέττυ Αρβανίτη, Κώστας Βουτσάς.
Τρέχοντας απεγνωσμένα να ξεφύγει από μια ζωή γεμάτη αποτυχίες και απορρίψεις, ο Νίκος (Χάρης Φραγκούλης) βουτάει στα βαθιά νερά της ανθρώπινης επιθυμίας. Στα χέρια του κρατάει το δώρο ενός ηλικιωμένου παλαιοπώλη: ένα παλιό κομμάτι δέρμα, χαραγμένο με μια διαβολική συμφωνία που του υπόσχεται τα πάντα, με κόστος την ίδια του τη ζωή:
Αν με αποκτήσεις, θα αποκτήσεις τα πάντα,
Όμως θα είναι για πάντα δική μου η ζωή σου.
Με κάθε σου θέλω, εγώ θα μικραίνω,
Και μαζί θα μικραίνω την ζωή στο κορμί σου.
Ο Νίκος δέχεται το στοίχημα, και βλέπει την πραγματικότητα να μεταμορφώνεται σε μια φρενίτιδα πάθους, μουσικής και ανησυχητικών οιωνών. Σε αυτήν την περιπέτεια θα τον ακολουθήσουν η αγαπημένη του Κρίστι (Ανθή Ευστρατιάδου) και ο φίλος του Στέφανος (Ανδρέας Κοντόπουλος), μαζί με ντίβες της όπερας και μίμους φωνών, μυστηριώδεις σωσίες και αλλόκοτους ιερείς. Καθώς κατεβαίνει σταδιακά τα σκαλοπάτια της τρέλας, ο Νίκος αναρωτιέται αν μπορεί να ξυπνήσει από μια ζωή που μοιάζει όλο και περισσότερο με όνειρο. Θα καταφέρει, άραγε, να εξερευνήσει το πιο σκοτεινό δωμάτιο της επιθυμίας του, το οποίο μοιάζει απροσπέλαστο ακόμα και για τον ίδιο;
Tην προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση, με τίτλο «Απόλαυση και Αυταπάτη» (Delight and Delusion), όπου θα γίνει συζήτηση γύρω από την ταινία με εκλεκτούς καλεσμένους από το διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα. Στον διάλογο θα συμμετάσχουν ο σκηνοθέτης Antonin Perejatko (La Fille du 14 juillet, La Loi de la jungle), η θεατρική σκηνοθέτις Susanne Kennedy (συνεργασία με το Volksbühne Berlin), η κριτικός Devika Girish (Film Com-ment), ενώ θα συντονίζει η Gionna Nazzaro (Εβδομάδα Κριτικής της Βενετίας).
Με αφετηρία το Μαγικό Δέρμα, το πάνελ θα μιλήσει για το σινεμά ως χώρο αντιθέσεων, την επίκληση στην αφέλεια, τα παραδοσιακά πρότυπα και την αιώνια αγάπη για την αστάθεια.
Η διεθνής επιλογή της Εβδομάδας Κριτικής του Βερολίνου περιλαμβάνει 8 μεγάλου μήκους δημιουργίες πρωτοεμφανιζόμενων αλλά και βετεράνων του χώρου, με κεντρικό άξονα την δημιουργία ενός διαλόγου που αμφισβητεί και διαπραγματεύεται εκ νέου τον τρόπο που προβάλλουμε και βλέπουμε ταινίες. Στρατευμένη υπέρ ενός κινηματογράφου που τολμά να διχάσει, να ενοχλήσει και να προσδιορίσει επιθετικά τον πολιτικό του χαρακτήρα, η ομάδα προγράμματος της Εβδομάδας Κριτικής του Βερολίνου καλωσόρισε το «Μαγικό Δέρμα» ως μια νέα προοπτική στο σύγχρονο κινηματογραφικό τοπίο.
Όπως γράφουν οι ίδιοι: «Η ταινία έρχεται αντιμέτωπη με το Greek Weird Wave με αυτοπεποίθηση, δημιουργώντας συνδέσεις με τη δουλειά του κινηματογραφικού αναρχικού Νίκου Παναγιωτόπουλου και εμπνέοντας συγκρίσεις με τις αχαλίνωτες σινε-φαντασίες του Αντρέι Ζουλάφσκι.»
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες