Ειδήσεις Σε Τίτλους


Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

14 Απριλίου Διαβάζουμε … και Αλλάζουμε τον Κόσμο!

Το Διαβάζω για τους Άλλους ολοκληρώνει έναν χρόνο δράσεων στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου / Δήμος Αθηναίων και το γιορτάζει την Κυριακή 14 Απριλίου από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 19.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σταθμού Μετρό Σύνταγμα. 
Μια γιορτή για το κλείσιμο ενός υπέροχου έτους, κατά το οποίο εθελοντές διάβαζαν καθημερινά σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένωνσε ανθρώπους τρίτης ηλικίαςσε περαστικούς του Μετρό. 
Με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Αθήνας 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, και του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, έναν χρόνο τώρα, 260 εθελοντές της οργάνωσης διάβασαν 2.548 ώρες, 13.550 σελίδες και άλλαξαν τον κόσμο 940 συνανθρώπων μας.
Την Κυριακή 14 Απριλίου, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 19.00 το απόγευμα, το Διαβάζω για τους Άλλους μας προσκαλεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σταθμού Μετρό Σύνταγμα να ξεκινήσουμε το δικό μας ταξίδι στον κόσμο του και να συζητήσουμε από κοντά γιατί η πρόσβαση στη γνώση, τη διασκέδαση, την ελπίδα, το όνειρο, που ξεκινά μέσα από ένα βιβλίο είναι δικαίωμα όλων.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ηχογραφήσουν μερικές σελίδες από ένα βιβλίο, να ακούσουν ηχογραφημένα βιβλία, να απολαύσουν παραμύθια από εθελοντές-μαθητές του Διαβάζω για τους Άλλους, να μάθουν για τη γραφή Braille, να χαλαρώσουν ως ακροατές αμερικανικής λογοτεχνίας, να αγοράσουν ένα «διαβασμένο» βιβλίο από το bazaar ή να χαρίσουν τα δικά τους διαβασμένα βιβλία!
Το Διαβάζω για τους Άλλους, τέσσερα χρόνια τώρα, εντοπίζει ανάγκες συνανθρώπων μας και συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
Διάβασε την ανάγκη των τυφλών φοιτητών και ηχογραφεί πανεπιστημιακά συγγράμματα γι αυτούς, για να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Διάβασε την ανάγκη των ηλικιωμένων για παρέα και τους κρατάει συντροφιά με όχημα τα βιβλία και γέφυρα τα λαϊκά παραμύθια.
Διάβασε την ανάγκη των αναλφάβητων φυλακισμένων για αισιοδοξία και δικαίωμα στο όνειρο, και τους διαβάζει γραμμή-γραμμή έναν κόσμο στον οποίον έχουν θέση.
Το Διαβάζω για τους Άλλους θα συνεχίσει να διαβάζει, με την ελπίδα όλοι μαζί σελίδα-σελίδα να αλλάζουμε τον κόσμο.
Διαβάζουμε … και Αλλάζουμε τον Κόσμο!
  • Κυριακή 14 Απριλίου, 11.00 – 19.00
  • Αίθουσα εκδηλώσεων του Σταθμού Μετρό Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες