Ειδήσεις Σε Τίτλους


Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Dj mikio1988, ενα κορίτσι της μουσικής με άποψη!!!

Ερώτηση          
 Αγγελική πες μας λίγα λόγια για εσένα, γνώρισε μας την Αγγελική!  
 Απάντηση
   Είμαι η Αγγελική Σαρικ. Ζω και εργάζομαι στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι από την Κρήτη και κατάγομαι από οικογένεια προσφύγων της Μικράς Ασίας. Σπόυδασα στο Μεσολόγγι στην σχολή ΕΠΔΟ. Αγαπώ πολύ τον τόπο μου και την παράδοση του. Αγαπώ την μουσική, το ραδιόφωνο, την θάλασσα και τα καράβια. Σαν άνθρωπος θα έλεγα πως είμαι αισιόδοξη, κοινωνική, έχω χιούμορ, μου αρέσει να βοηθάω τους συνανθρώπους μου, όπως μπορώ και νομίζω πως είμαι και λίγο ρομαντική. Έχω φίλους, τους αγαπώ και περνάμε όμορφα τις μέρες μου. Τον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει πολύ να κάνω βόλτες στο λιμάνι και να φωτογραφίζω τα πλοία.

Ερώτηση

 Θέλεις να μας πεις, πως γεννήθηκε το όνομα με το οποίο σε γνωρίζουν στους κύκλους της μουσικής και του ραδιοφώνου, το dj Μikio1988?
Απάντηση
Από μικρό παιδί μου άρεσε πολύ ο Μίκυ Μαους. Εδώ στην Κρήτη το μικρό παιδί το αποκαλούμε "μικιο". Στην παρέα μου ήμουν η πιο μικρή κι έτσι σε συνδυασμό με τον αγαπημένο μου Μίκυ έγινε το παρατσούκλι μου. Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την μουσική ως dj είπα αυτό θα είναι το όνομα μου dj mikio και έβαλα δίπλα και την χρονολογία της γέννησης μου γιατί μου φαινόταν πιο "πιασαρικο"

Ερώτηση

Αγγελική, πότε και πως άρχισε αυτή η δυνατή σχέση σου με την μουσική?
Απάντηση

Από μικρό παιδί είχα πάντα ένα ραδιόφωνακι στο δωμάτιο μου και μόνιμα έπαιζε μουσική στον αγαπημένο μου σταθμό. Ήταν ο μελωδία 106,6 FM με τον  οποίο σήμερα έχω την μεγάλη χαρά και τιμή να έχω συνεργασία. Άκουγα λοιπόν μουσική και έπαιζα παράλληλα ένα παιχνίδι με την φαντασία μου. Παρίστανα πως η κεραία του ραδιοφώνου μου ήταν μικρόφωνο κι εγώ ήμουν ραδιοφωνική παραγωγός όπου έκανα εκπνοή. Άρχισα να μαθαίνω τραγουδιστές, τραγούδια, συνθέτες, δουλειές τους, χρονολογίες και οτιδήποτε αφορούσε την μουσική και να τα παρουσιάζω σε εικονικές εκπομπές. Έτσι η αγάπη μου για το ραδιόφωνο ως ακροατής έγινε ένα μεγάλο όνειρο για εμένα, να καταφέρω να βάλω τα ακουστικά και να ανοίξω μικρόφωνο, να κάνω την δική μου μουσική εκπομπή στο ραδιόφωνο
4 Ερώτηση
Και? Τελικά έγινε πραγματικότητα το όνειρο σου?
Απάντηση

Ναι με την βοήθεια και την στήριξη ενός καλού μου φίλου. Έχω μια κολλητή φίλη και ο αδελφός της τότε ήταν ένας πολύ καλός και αναγνωρισμένος ραδιοφωνικός παραγωγός και dj. Ήξερε την αγάπη μου για το ραδιόφωνο και το όνειρο μου. Έτσι μια μέρα μου είπε "έλα στο ραδιόφωνο να κάνεις εκπομπή" Η χαρά μου ήταν μεγάλη αλλά είχα άγχος και ανασφάλεια γιατί πέρα από την μεγάλη μου επιθυμία δεν ήξερα από τεχνικής φύσης τίποτα. Πήγα όμως και ο Αντρέας, dj Andrew Agapoulis, όπως τον ήξεραν τότε και μέχρι και σήμερα που ακόμα κάνει ραδιόφωνο με επιτυχία. Ο Αντρέας λοιπόν στάθηκε δίπλα μου, φίλος και δάσκαλος και μου έδειξε με υπομονή και όρεξη τα πάντα. Μου έδειξε εμπιστοσύνη και με ενέπνευσε να ανοίξω το μικρόφωνο κι όσο κι αν η καρδιά μου νόμιζα πως θα σπάσει, να τολμήσω την πρώτη μου εκπομπή σε διαδικτυακό ραδιόφωνο. Ο dj Andrew Agapoulis με έμαθε όλα όσα ξέρω για το ραδιόφωνο και για την μουσική. Πίστεψε σε εμένα και μου έδωσε την ευκαιρία που έψαχνα. Διέκρινε γρήγορα την δυνατότητα που είχα να συνδυάζω τραγούδια και ρυθμούς και έτσι πολύ απλά μου πρότεινε να επιχειρήσω να μιξαρω μουσικές... Αυτό ήταν, κόλλησα το μικρόβιο και πια όλοι οι δρόμοι έγραφαν : μουσική!!! Όταν δεν έκανα ζωντανή εκπομπή, πέρναγα ώρες ολόκληρες μπροστά στην κονσόλα μου να φτιάχνω, να συνδύαζω, να πειραματίζομαι και να μιξαρω μουσικές, πολλές φορές μαζί με τον Αντρέα που συνεχώς με ενθάρρυνε και μου μάθαινε καινούργια πράγματα. Έτσι γεννήθηκε το nonstop mixer by dj mikio1988. Οι ζωντανές εκπομπές μου είχαν όνομα "τα αγαπημένα μου πλοία". 

5 Ερώτηση
Γιατί έδωσες αυτόν τον τίτλο στις εκπομπές σου?
Απάντηση
 Γιατί για εμένα η μουσική είναι ένα υπέροχο ταξίδι που δεν έχει αρχή και τέλος. Τα τραγούδια είναι τα πλοία που  ταξιδεύουν την ψυχή μου στον υπέροχο κόσμο της μουσικής, της μελωδίας, της αρμονίας και με κάνουν να νιώθω και να αισθάνομαι στον υπέρτατο βαθμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Αγγελική στην απόφαση σου αυτή να ασχοληθείς με το ραδιόφωνο και την μουσική βρήκες θετικές ή αρνητικές αντιδράσεις στο στενό οικογενειακό σου περιβάλλον?
ΑΠΆΝΤΗΣΗ

Θετικά το αντιμετώπισαν. Και μάλιστα χαίρονται πολύ για εμένα σε κάθε νέα συνεργασία που κάνω με τα ραδιόφωνα. Επίσης είναι βασικοί και σταθεροί ακροατές των ζωντανών εκπομπών μου και φυσικά θαυμαστές μου. Oι γονείς μου πάντα με ενθάρρυναν και με στηρίζουν και η αδερφή μου με καμαρώνει. Συγκινείται πολύ όταν παίζω τραγούδια παλιά παραδοσιακά και ρεμπέτικα.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Αγγελική, είσαι γυναίκα dj! Πόσο εύκολο και πόσο δύσκολο είναι αυτό στην Ελληνική πραγματικότητα?
ΑΠΆΝΤΗΣΗ
Λοιπόν, καλό είναι να τοποθετήσουμε το  δεδομένο μας στην σωστή βάση... Πως, δηλαδή, το επάγγελμα του dj είναι ένα επάγγελμα σαν όλα, που έχει και τα καλά και τα κακά του στοιχεία. Μπορεί να μην υπάρχουν πολλές γυναίκες dj αλλά όμως αυτές που υπάρχουν είναι πολύ καλές και πετυχημένες στον χώρο. Τις θαυμάζω, παρακολουθώ τις δουλειές τους και προσπαθώ να μαθαίνω από αυτές. Σίγουρα είναι ένα επάγγελμα ιδιαίτερα ευχάριστο καθώς συνδυάζει την δουλειά με την διασκέδαση και την μουσική. Είμαστε κοντά στους ανθρώπους σε στιγμές χαράς και διασκέδασης κι αυτό είναι θετικό και αισιόδοξο. Όμως έχει δύσκολα ωράρια και σκληρές συνθήκες εργασίας. Θόρυβος, κάπνα, ορθοστασία, ξενύχτια, πολλές ώρες και πάντα όχι καλά πληρωμένες. Για μια γυναίκα που έχει ή θέλει να φτιάξει μια οικογένεια είναι ένα δύσκολο επάγγελμα, όχι όμως και κάτι ακατόρθωτο. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο τρόπος ή και ο άνθρωπος, που σε προμοταρει και κλείνει τις συμφωνίες για εσένα, ο μάνατζερ σου δηλαδή. Γιατί αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να έχεις μάνατζερ τότε νομίζω πως είναι καλύτερα καθώς η εικόνα σου διαμορφώνεται διαφορετικά μέσα στους επαγγελματικούς μας κύκλους και οι διάφορες προσωπικές σου δουλειές προφυλάσσονται κατά κάποιο τρόπο και έχουν την ευκαιρία της αναγνώρισης.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Τι εννοείς?
ΑΠΆΝΤΗΣΗ
Εννοώ πως όλοι εμείς οι dj εκτός από το να μιξαρουμε και να διασκεδάζουμε τον κόσμο, πειραματιζόμαστε συχνά επάνω σε μουσικές, ρυθμούς, τραγούδια και φτιάχνουμε τις δικές μας προσωπικές δουλειές. Ο μάνατζερ σε αυτές τις περιπτώσεις κατ αρχήν θα εξασφαλίσει τις άδειες από τις εταιρείες των καλλιτεχνών για να "πειράξουμε" τα τραγούδια. Μετά θα φροντίσει για την ασφάλιση της εγκυρότητας της δουλειάς αυτής με το όνομα και την υπογραφή του dj. Μετά είναι η προώθηση της δουλειάς και η αναγνώριση της. Υπάρχουν εξαιρετικές δουλειές συναδέλφων που επειδή δεν προωθήθηκαν σωστά κατέληξαν στον καλάθι των αχρήστων. Όπως υπάρχουν δουλειές που με το σωστό προμοταρισμα έφτασαν ψηλά και παίζονται από όλους τους dj. Καλώς ή κακώς και στο δικό μας επάγγελμα επικρατεί το καθεστώς του κυκλώματος και των δημοσίων σχέσεων κι αυτό δεν έχει να κάνει με το φύλο. Είτε γυναίκα είσαι, είτε άντρας ισχύει το ίδιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αγγελική τι είδος μουσικής σου αρέσει?
ΑΠΆΝΤΗΣΗ
Αγαπάω όλα τα είδη της μουσικής. Δεν την διαχωρίζω, ακούω τα πάντα και μέσα από την δουλειά μου εχω στόχο να "παντρευω" πολλές διαφορετικές μουσικές με τρόπο που να εκπλήσσει ευχάριστα τον ακροατή και παράλληλα να του δημιουργεί την διάθεση να ακούει κι αυτός τα πάντα. Σημασία στην μουσική όταν την ακούς έχει τι σε κάνει να νιώθεις κι όχι τι είδος είναι. Μπορεί να σου προκαλέσει έντονη συγκίνηση ένα ροκ τραγούδι αλλά και ενα παραδοσιακό, μια μπαλάντα ή ακόμα και μια μελωδία κλασσικής μουσικής ή ενα ρεμπέτικο. Μέσα στην μουσική χωράμε όλοι, όλα τα γούστα, όλες οι διαθέσεις και οι απόψεις. Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους. Σαν dj παίζω όλα τα είδη της μουσικής. Έχω μεγάλη αγάπη στην παραδοσιακή μουσική τόσο της Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας. Κι αν προσέξεις στα σετ μου, που δίνω στους σταθμούς που συνεργάζομαι, σε όλα πάντα υπάρχουν ένα με δύο παραδοσιακά τραγούδια, άλλα αυθεντικά και άλλα σε μοντέρνες διασκευές νεότερων καλλιτεχνών. Κάτι που επίσης μου αρέσει. Παλιά τραγούδια να τα διασκευάζουν σε μοντέρνες εκδοχές και να τα ερμηνεύουν νέοι καλλιτέχνες, να γίνονται γνωστά στην νεολαία. Φτάνει σε αυτην την περίπτωση μαζί με την διασκευή να γίνεται γνωστή στον κόσμο η ιστορία του τραγουδιού και οι αρχικοί δημιουργοί του.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Πότε άρχισε το μουσικό σου ταξίδι?
ΑΠΆΝΤΗΣΗ
Dj Mikio1988

Το μουσικό μου ταξίδι άρχισε στις 13 Δεκεμβρίου 2008 και στο Musicheaven εκεί όπου έκανα το πρώτα της βήματα ως ραδιοφωνική παραγωγός με το όνομα Άντζυ Κρήτη. Όπως ηδη σας είπα, έχω δουλέψεί με τον Δάσκαλο μου, Ανδρέα Παναγιωτάκη (Dj Andrew Agapoulis) μαζί  και συνεχίζουμε να συνεργαζομαστε  στα Comeback Mix αφιερώματα σε μεγάλους καλλιτέχνες. Επίσης μπορείτε να με ακούτε μέσα από διάφορες ραδιοφωνικές εκπομπές και σε διάφορους σταθμούς μιας και το NONSTOPMIXER  ταξιδεύει παντού από Ελλαδα μέχρι Αυστραλία, Γερμανία και Αμερικη. Για την ακρίβεια συνεργάζομαι με 29 σταθμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αγγελική ποια είναι η γνώμη σου για το διαδικτυακό ραδιόφωνο?
ΑΠΆΝΤΗΣΗ
Δίνει την ευκαιρία σε κάποιον που αγαπάει το ραδιόφωνο και θέλει να κάνει ραδιόφωνο, του δίνει πιο εύκολα την ευκαιρία να το κάνει. Βέβαια αυτό το "ευκολα" είναι και λίγο παγίδα γιατί όποιος το αγαπάει δεν σημαίνει πως μπορεί και να το κάνει καλά. Δεν φτάνει μόνο η αγάπη, κακά τα ψέμματα. Θέλει και γνώσεις, και μια υπευθυνότητα. Παρόλαυτα τα διαδικτυακα ραδιόφωνα έχουν αλλάξει την μορφή και την αντίληψη του κλασικού ραδιοφώνου. Μπορείς και ακούς παντού την αγαπημένη σου εκπομπή και τιν αγαπημένο σου ραδιοφωνικό παραγωγό, φτάνει να έχεις σύνδεση Internet. Η πολυμορφία του διαδικτυακού ραδιοφώνου, ο συνδυασμός εκπομπών και παράλληλα σελίδων των σταθμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αμεσότητα του είναι στοιχεία που συνάδουν απόλυτα με τον ρόλο και την σκοπιμότητα της ύπαρξης του ραδιοφώνου στην ζωή μας, μουσική, ψυχαγωγία, ενημέρωση, ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων. Σαν ραδιοφωνική παραγωγός πάντα το μεγάλο μου όνειρο είναι μια δική μου, ζωντανή εκπομπή στα εριτζιανα, όμως δεν ξεχνώ πως αν δεν υπήρχε το διαδικτυακό ραδιόφωνο δεν θα είχα την ευκαιρία και όλη αυτή την εμπειρία μέχρι σήμερα.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Πιστεύεις πως σαν dj παίζει ρόλο η εξωτερική εμφάνιση?
ΑΠΆΝΤΗΣΗ
Αυτή είναι μια πολύ δυνατή ερώτηση και σε ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να πω την άποψή μου μέσα από τον τρόπο που εγω προσωπικά έχω βιώσει το θέμα. Καταρχήν θα σου πω, πως η εξωτερική εμφάνιση του κάθε ανθρώπου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο παντού όχι μόνο στο επάγγελμα του. Όχι όμως τον ρόλο που θέλει να παίζει η βιομηχανία του θεάματος, που καθαρά για εμπορικούς λόγους, προβάλει και προωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου το πρότυπο μιας ομορφιάς τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άντρες που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και με αυτό που αληθινά αποτελεί την ομορφιά και την γοητεία σε έναν άνθρωπο. Αυτό που θέλω λοιπόν να πω, είναι πως η εξωτερική εμφάνιση κάθε ανθρώπου είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τιν εσωτερικό του κόσμο και όλος αυτός ο συνδυασμός κάνει τον καθένα από εμάς ξεχωριστό. Έτσι λοιπόν αν μπορούσαμε να αντιληφθούμε με αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους κανένας δεν θα ήταν άσχημος, όμορφος, χοντρός, κοντός, ψηλός, θεός ή μπαζο για να χρησιμοποιήσω και τις επίκαιρες εκφράσεις. Ναι λοιπόν η εμφάνιση μου η εξωτερική παίζει ρόλο στα πλαίσια πιυ ο κάθε συνεργάτης μου θα με αντιληφθεί ως προσωπικότητα και όχι ως κρέας. Γιατί αυτό συμβαίνει, όταν το μόνο που κοιτάς στον άνθρωπο είναι η εξωτερική εμφάνιση του. Και γι αυτόν τον λόγο μιλάμε για bulling. Βεβαίως και υπάρχει και στο χώρο μας το bulling, βεβαίως και είναι πολλοί, που σε κρίνουν από την εξωτερική σου εμφάνιση, δεν διστάζουν να σε απορρίψουν, να σε κοροϊδέψουν, να σε προσβάλλουν δίχως να μπουν στον κόπο να σε γνωρίσουν, να ακούσουν την δουλειά σου, να σε αντιμετωπίσουν σαν άνθρωπο. Ναι, έχω ακούσει πολλά, εχω εισπράξει bulling για την εξωτερική μου εμφάνιση στον χώρο αυτό, δεν θα το κρύψω εχω στεναχωρεθει και εχω πληγώΘει. Όμως μέσα σε όλα αυτά εχω ωριμάσει κι εχω καταφέρει να σταθώ στα πόδια μου και να είμαι δυνατή, να μην με αγγίζουν οι κακόβουλες συμπεριφορές ακριβώς γιατί ξέρω την αξία και τις δυνατότητες μου.. Γιατί ξέρω πως όποιος θέλει και με γνωρίσει ως μια προσωπικότητα τότε θα με επιλέξει και θα με προτιμήσει για συνεργασία. Όποιος στην αντίθετη περίπτωση ψάχνει την εντύπωση και την πλαστική εμφάνιση μιας κούκλας τότε πολύ απλά δεν τον επιλέγω ως συνεργάτη εγώ. Βλέπεις μπορεί να μην μοιάζω στο πρότυπο της όμορφης για τους πολλούς είμαι όμως αληθινή, το χαμόγελο μου είναι δικό μου, φτάνει ως τα μάτια μου, που όταν τα κοιτάξεις λένε πάντα την αλήθεια και στις συνεργασίες μου δουλεύω σκληρά, με αγάπη και ήθος για το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αγγελική dj ή ραδιοφωνική παραγωγός?
ΑΠΆΝΤΗΣΗ
Χαχαχα δεν τα ξεχωρίζω. Αγαπώ το ίδιο και τις δύο μου αυτές ιδιότητες και είναι απόλυτα συνδεδεμένες. Είμαι η ραδιοφωνική παραγωγός και dj mikio1988!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ

Τελειώνοντας, πού θα έλεγες ευχαριστώ, ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον και πού θα αφιερώνες μια εκπομπή σου μέσα από αυτήν την συνέντευξη?
ΑΠΆΝΤΗΣΗ

Ευχαριστώ θα πω και θα λέω πάντα και το εννοώ με όλη μου την ψυχή, στον άνθρωπο που με βοήθησε, με εμπιστεύθηκε, με ενέπνευσε, έγινε ο δάσκαλος μου, ο συνεργάτης μου και πάνω απ όλα ο φίλος και αδερφός μου dj Andrew Agapoulis. Ότι είμαι και ότι θα συνεχίσω να γίνομαι, όλα τα χρωστάω σε αυτόν. Ξέρεις, είναι πολύ σημαντικό όταν ένας άνθρωπος έχει γνώσεις πάνω σε έναν  τομέα, να θέλει και να μπορεί όλα αυτά να τα μεταδίδει και να βοηθάει άλλους ανθρώπους να προχωράνε.Να θέλει με δύναμη να πετύχεις και να κάνει το όνειρο σου, όνειρο του! Αυτός είναι ο dj Andrew Agapoulis και έτσι έχει πράξει για εμένα. Δικό του λοιπόν το πιο μεγάλο και αληθινό μου ευχαριστώ. Τα όνειρα μου για το μέλλον είναι απλά. Θέλω υγεία για όλους τους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν. Να εχω δουλειά και να ζω με αξιοπρέπεια. Να κάνω μουσική και ραδιόφωνο για πάντα και να κάνω τους ανθρώπους που με ακούν να περνάνε όμορφες στιγμές. Πού θα αφιέρωνα μέσα από αυτην την συνέντευξη? Μα φυσικά σε όλους τους ακροατές και φίλους μου, που όλα αυτά τα χρόνια είναι κοντά μου, γίνονται όλο και πιο πολλοί, με στηρίζουν και μου δίνουν χαρές με τα μηνύματα τους και δύναμη να συνεχίζω. Θέλω να πω κάτι στα νέα παιδιά. Να ονειρεύονται και ότι αγαπούν να το κυνηγούν με πείσμα. Να επιμένουν και να αγωνίζονται με ήθος και αλήθεια μέχρι να απολαύσουν πραγματικότητα, όλα τους τα όνειρα. Σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συζήτηση μας.

Dj Μikio1988, ενα κορίτσι της μουσικής με άποψη!!! Την συνάντησα για να της πάρω συνέντευξη. Η σταθερή, ζέστη της χειραψία, το χαμόγελο της, που έφτανε στα μάτια της και το χιούμορ της με έπεισαν πριν αρχίσουμε, πώς θα βγάζαμε κάτι πολύ όμορφο. Δεν έπεσα έξω, η dj mikio1988, ή η Αγγελική όπως είναι το όνομα της είναι μία νέα γυναίκα μέσα στον χώρο της μουσικής με άποψη, ήθος και θέση που κέρδισε με την αξία της και τημ σκληρή δουλειά της. Φτιάξαμε μια συνέντευξη, που αξίζει να διαβαστεί και ακόμα περισσότερο αξίζει να την γνωρίσετε μέσα από τις δουλειές της ως dj και ραδιοφωνική παραγωγό.
Αντωνία Καλαθιανάκη 19/09/2019

Μπορείτε να την βρείτε και να επικοινωνήσετε μαζί της στα social media:
Facebook Η Σελίδα της www.facebook.com/djmikio1988page/
Soundcloud : @djmikio1988page
Youtube : DJMIKIO1988ORIGINAL
Instagram : Djmikio1988
Mixcloud : djmikio1988page

Twitter : djmikio1988evo

* Partαρουμε ατελειωτα με την Dj Mikio καθε Πέμπτη και Παρασκευή 19:00 - 21:00 εδω στον μουσικο αερα του Future Radio!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες