Ειδήσεις Σε Τίτλους


Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Από την Ένωση Γονέων Μοσχάτου - Ταύρου: Δωρεάν τεχνολογικός εξοπλισμός σε όλους τους μαθητές

Δελτίο τύπου Ένωσης γονέων και κηδεμόνων Μοσχάτου - Ταύρου

Μετά το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας και των έκτακτων μέτρων που όλοι βιώνουμε , το υπουργείο Παιδείας οργάνωσε την ασύγχρονη και συγχρονισμένη εκπαίδευση από το σπίτι , για όλους τους μαθητές και των τριών βαθμίδων , χωρίς όμως να προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία για την υλοποίηση τους, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σήμερα το υπουργείο ζητάει από τους Διευθυντές των σχολείων να του υποδείξουν ποιοι μαθητές έχουν και ποιοί όχι την ανάγκη χορήγησης ηλεκτρονικών υπολογιστών χωρίς να σκέφτονται ότι στις συγκεκριμένες συνθήκες αυτό είναι ένα απαραίτητο εργαλείο , όπως τα βιβλία που χορηγούνται δωρεάν στην έναρξη του κάθε σχολικού έτους.

Με αφορμή λοιπόν την εγκύκλιο που έχει σταλεί σε όλες τις διευθύνσεις των σχολείων για τη χορήγηση Tablet και Laptop στους μαθητές λαμβάνοντας υπόψη κάποια κριτήρια .

Με ποια κριτήρια λοιπόν θα δοθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε ένα μέρος μαθητών και όχι σε όλους όταν μιλάμε για ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ;

Περιλαμβάνονται σε αυτά τα κριτήρια η Τηλεργασία των γονέων και η έλλειψη των αυξημένων αναγκών σε τεχνολογικά μέσα; Πόσα Tablet και laptop μπορεί να έχει ένα νοικοκυριό;

Περιλαμβάνεται η μείωση των εισοδημάτων λόγω αναστολής της εργασίας τους ή της υποχρεωτικής λειτουργίας των καταστημάτων τους;

Μένοντας σταθεροί στις θέσεις του γονεϊκού κινήματος , θα θέλαμε να προβάλλουμε τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις του.

Υπερασπιζόμενοι το πολύτιμο αγαθό της δωρεάν δημόσιας υποχρεωτικής εκπαίδευσης και λαμβάνοντας υπόψη μας την κρισιμότητα της κατάστασης , τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικογένεια , κάνουμε σαφές προς το Υπουργείο Παιδείας ότι η μόνη λύση είναι η δωρεάν διάθεση και διανομή σε όλους τους μαθητές και διδακτικό προσωπικό του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού και η διασφάλιση διασύνδεσης στο διαδίκτυο.

 Είμαστε αντίθετοι σε κάθε στιγματισμό μαθητών και γονέων και διεκδικούμε ίση μεταχείριση προς όλους.

Αυτονόητο είναι για εμάς και έχοντας εμπιστοσύνη στην υπεύθυνη στάση Γονέων και μαθητών ότι τα μέσα που θα χορηγήσει το Υπουργείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και όχι για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Τα προγράμματα και οι δικτυακές σελίδες που θα δύνανται να χρησιμοποιούν και να εισέρχονται οι μαθητές θα διασφαλιστούν από τις πλατφόρμες που έχει στη διάθεση του το Υπουργείο Παιδείας.

Το γονεϊκό κίνημα διεκδικεί όλοι οι μαθητές να έχουν την ίδια μεταχείριση και τα ίδια μέσα , στη δύσκολη κατάσταση που έχει εισέλθει η χώρα μας.

Δωρεάν τεχνολογικός εξοπλισμός σε όλους τους μαθητές και διδακτικό προσωπικό.

 Για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Μαραγκός

Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Δημητρίου

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες