Ειδήσεις Σε Τίτλους


Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

5 χρόνια χωρίς τον Παντελή Παντελίδη



Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το μοιραίο τροχαίο της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, που έκοψε το νήμα της ζωής του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδης. Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδοποιός σκοτώθηκε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο και, κυρίως, το τεράστιο κοινό που τον θαύμαζε, τον ακολουθούσε πιστά και τον μνημονεύει με λατρεία μέχρι και σήμερα.

Ίσως η είδηση που μας αναστάτωσε περισσότερο από κάθε άλλη πριν από πέντε χρόνια.

Σαν σήμερα ακριβώς πριν από πέντε χρόνια ξημέρωσε η πιο δύσκολη μέρα του χρόνου. Μία είδηση έμελλε να ταράξει και να αναστατώσει για τα καλά τα νερά της ελληνικής showbiz και της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας. Ήταν νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2016 όταν μάθαμε πως διάσημος τραγουδιστής σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Πέρασαν μερικά λεπτά μέχρι να ανακοινωθεί το όνομα του τραγουδιστή και το διάστημα αυτό που μεσολάβησε κάναμε χίλιες δυο σκέψεις για το ποιος μπορεί να ήταν αυτός που τόσο γρήγορα έφυγε από τη ζωή. Μερικά λεπτά αργότερα η είδηση επιβεβαιώθηκε και το αίμα μας πάγωσε. Ο Παντελής Παντελίδης που μπήκε τόσο γρήγορα στη ζωή μας, έφυγε και σαν αστραπή αφήνοντας μας με το στόμα ανοιχτό και γεμίζοντας μας θλίψη και στεναχώρια.


Η περίπτωση του Παντελή Παντελίδη διαφέρει από των άλλων τραγουδιστών, καθώς η ιστορία του θυμίζει παραμύθι. Η Ελλάδα είχε πολλά χρόνια να "βγάλει" έναν τραγουδιστή τόσο λαοφιλή, που να καταφέρει να ανεβεί στην κορυφή μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να αγαπηθεί από όλες τις κατηγορίες των μουσικόφιλων. Ο Παντελής Παντελίδης, όχι μόνο κατέκτησε τα παραπάνω, αλλά το έκανε και μόνος του. Με μεράκι, με απλότητα και με μια αμεσότητα που μπορούσε να "μιλήσει" ακόμη και στον πιο "δύσκολο" ακροατή.

Το φαινόμενο Παντελής Παντελίδης


Ο Παντελής Παντελίδης ξεκίνησε την καριέρα του ανεβάζοντας αυτοσχέδια βίντεο με τα τραγούδια του στο Youtube. Κρατώντας μια απλή ακουστική κιθάρα στο δωμάτιό του, τραγουδούσε τις μελωδίες και τους στίχους που «σκάρωνε» με απλότητα, αλλά και πάθος. Πολύ σύντομα τα βίντεο με τα τραγούδια του έγιναν viral και κυκλοφόρησαν από στόμα με στόμα, μέχρι που μια δισκογραφική εταιρεία του πρότεινε συνεργασία και έτσι ξεκίνησε ο δρόμος προς την επιτυχία.

 Από το δωμάτιο του σπιτιού του βρέθηκε να τραγουδά ως πρώτο όνομα στα πιο δημοφιλή κέντρα διασκέδασης της Αθήνας, να συνεργάζεται με καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου και να δοξάζεται σαν θεός μέσα σε "βουνά" από γαρύφαλλα. Τα τραγούδια του γίνονταν επιτυχία το ένα μετά το άλλο. Με ταχύτητα φωτός μετατράπηκε στο απόλυτο είδωλο και στο σύμβολο της νυχτερινής διασκέδασης, ενώ, παράλληλα, ήταν το n1 σε ζήτηση όνομα στα μαγαζιά, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, η οποία μαστιζόταν από την οικονομική κρίση.

Οι θαυμαστές του – άνθρωποι όλων των ηλικιών και των τάξεων – έβλεπαν στον Παντελή Παντελίδη το παιδί της διπλανής πόρτας. Εκείνο που "κέρδισε" εξαρχής τον κόσμο και συνέχισε να διαθέτει μέχρι και την ύστατη στιγμή, ήταν η απλότητα και η αμεσότητα των τραγουδιών του, τα οποία "γεννιούνταν" μέσα από καθημερινές ιστορίες και προσωπικά βιώματα. Την ίδια στιγμή, το ξεκίνημά του, η εκτόξευσή του και ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκε στην κορυφή, συνετέλεσαν στο να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το λαϊκό παιδί που κέρδισε ό,τι κέρδισε με την αξία και το ταλέντο του.

Τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του κυκλοφόρησε ένα από τα τραγούδια του το «Θυμάμαι» και 10 μήνες μετά το «Άλλη Μια Ευκαιρία» που δεν είχαν δισκογραφηθεί όσο ήταν εν ζωή. Στις 18 Φεβρουαρίου 2017, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, κυκλοφόρησε ένα άλλο ακυκλοφόρητο τραγούδι του το «Καράβια στον Βυθό», το οποίο διατηρεί πανελλήνιο ρεκόρ προβολών στο ελληνικό YouTube σε 24 ώρες αφού ξεπέρασε μέσα σε μόλις 1 ημέρα τις 1.000.000 προβολές.

Α.Σ. 18/2/21



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες