Ειδήσεις Σε Τίτλους


Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Ρομποτική δημοσιογραφία : ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

 Ένα ρομπότ είναι μια μηχανική συσκευή η οποία μπορεί να υποκαθιστά τον άνθρωπο σε διάφορες εργασίες. Μπορεί να δράσει κάτω από τον απευθείας έλεγχο ενός ανθρώπου ή αυτόνομα κάτω από τον έλεγχο ενός προγραμματισμένου υπολογιστή.



Υπάρχουν ήδη ρομπότ-παρκαδόροι, ρομπότ-οικιακοί βοηθοί, ρομπότ-τηλεπαρουσιάστριες, ρομπότ-ταχυμεταφορείς, ρομπότ που εκτελούν χρέη γιατρών ακόμα και μοναχών. Γιατί, επομένως, να μην υπάρξουν μια μέρα και ρομπότ-δημοσιογράφοι;  Κερδίζει έδαφος η ρομποτική δημοσιογραφία…  Αλλά αποτελεί γεγονός πως τα ρομπότ έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται στις αίθουσες σύνταξης κορυφαίων δημοσιογραφικών οργανισμών, συντάσσοντας άρθρα σχετικά με διάφορες οικονομικές εκθέσεις, καλύπτοντας αθλητικές διοργανώσεις, ακόμα και δοκιμάζοντας την τύχη τους στο αστυνομικό δελτίο ή την πολιτική ατζέντα της ημέρας. 

Δεν θα πρέπει, οπότε, να προκαλεί εντύπωση το ότι από τα περισσότερα από 700.000 άρθρα που εκτιμάται πως θα έχει δημοσιεύσει έως το τέλος του έτους το Associated Press, τα 40.000 θα έχουν συνταχθεί από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες