Ειδήσεις Σε Τίτλους


Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Λ. Αυγενάκης: «Τιμούμε τη μνήμη των ηρώων της Μάχης της Κρήτης, της πάλης για τα υπέρτατα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας»

 Ο Υφυπουργός Αθλητισμού εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης στο Ηράκλειο


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης, ιστορικό ορόσημο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Ο κ. Αυγενάκης παρέστη στην επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, κατόπιν κατέθεσε στεφάνι στην Τελετή στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης και τόνισε: 


«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των Ηρώων μιας από τις σημαντικότερες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, «το συναρπαστικότερο γεγονός και η αποθέωση του ανθρώπινου ηρωισμού».

Ένα φωτεινό ιστορικό ορόσημο, όπου η περηφάνεια και η παλικαριά της Κρήτης λύγισαν τον ισχυρότερο στρατό της Ευρώπης και ανέδειξαν την πάλη του ανθρώπου για ελευθερία και αξιοπρέπεια, την πάλη ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό και τη βαρβαρότητα.


Η γενναιότητα, η θυσία, το σθένος και η αυταπάρνηση των Κρητικών, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά για να προστατεύσουν τα υπέρτατα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, εξακολουθούν να μας συγκινούν και να αποτελούν παράδειγμα αγωνιστικότητας και φιλοπατρίας.


Είναι χρέος μας απέναντι στους ανθρώπους αυτούς, αλλά και απέναντι στο παρόν και στο μέλλον μας να διαφυλάξουμε τις αξίες που πρεσβεύει η σημερινή επέτειος. 

Ευθύνη μας σήμερα να διατηρήσουμε αλώβητη την ιερή παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν και να δώσουμε τις δικές μας μάχες για την ενότητα, την ομοψυχία και την πρόοδο της Πατρίδας μας.


Ευχή μας, οι συγκρούσεις του παρελθόντος να αποτελούν τη βάση της συνεχούς προσπάθειάς μας για ειρήνη, αλληλεγγύη, συνεργασία και ασφάλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες