Ειδήσεις Σε Τίτλους


Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης: Ούτε βήμα πίσω από αυτά που δικαιούμαστε !!

 Για άλλη μια φορά έρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα της χορήγησης των Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους των δήμων, με αφορμή τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος για την αποτίμηση τους σε χρήμα. Ένα ζήτημα που συναντιέται συχνά στο δήμο Ηρακλείου, καθώς η δημοτική Αρχή δίνει τα ΜΑΠ στους εργαζόμενους με μεγάλες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα

οι συνάδελφοι είτε να μένουν εκτεθειμένοι στους κινδύνους, που απορρέουν από τη θέση εργασίας τους, είτε να αναγκάζονται να καλύπτουν την ανάγκη για την προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας ή ακόμα και της ζωής τους με δικά τους έξοδα.

Σήμερα, με την αγαστή συνεργασία της πλειοψηφίας των διοικήσεων των δύο συλλόγων του Δήμου Ηρακλείου και της δημοτικής αρχής, επαναλαμβάνεται η διεκδίκηση παρωδία της αποζημίωσης σε χρήμα των ΜΑΠ 2012-2017, για τα οποία έγινε από τις Διοικήσεις των σωματείων συμφωνία για λιγότερα χρόνια αποζημίωσης. Επιπλέον με τη συμβιβασμένη στάση τους, οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας, προκάλεσαν τη χρηματική επιβάρυνση των εργαζομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στις δικαστικές αίθουσες με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι δύο χρόνια μετά με αρνητικές αποφάσεις. Είναι αυτοί οι ίδιοι συνδικαλιστές που βάζουν πλάτη στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης που υλοποιείται και μέσα από τους Δήμους. 

Ξέρουμε καλά ότι δεν είναι τυχαίο ή συγκυριακό ή θέμα κακοδιαχείρισης αυτό που συμβαίνει στο Δήμο Ηρακλείου. Η επίθεση στα δικαιώματα μας δε σταματάει εδώ. Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση θέλουν να τελειώνουν μια και καλή με τα δικαιώματα μας, γι’ αυτό προωθούν και το νομοσχέδιο-τερατούργημα για την κατάργηση του 8ωρου, την περικοπή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την άρση των εμποδίων για 10ωρη και 12ωρη δουλειά όποτε και όταν το επιθυμούν οι εργοδότες μας, την παραπέρα κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας, καθώς και τόσων άλλων δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί εδώ κι ένα αιώνα. Γιατί η ανάκαμψη της οικονομίας τους πρέπει να περάσει πάνω από τα εργασιακά μας συντρίμμια!   


 

Η ΔΑΣ ΟΤΑ που θεωρεί αδιαπραγμάτευτη τη χορήγηση ΜΑΠ σε είδος και την προστασία των εργαζομένων με ευθύνη της εκάστοτε δημοτικής αρχής, καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις τόσο από πλευράς Δήμου Ηρακλείου, όσο και από πλευράς διοικήσεων των σωματείων και τις συμφωνίες κάτω απ’ το τραπέζι εις βάρος των συναδέλφων δικαιούχων και της χρηματικής αποζημίωσης που δικαιούνται, λόγω μη χορήγησης εντός του έτους  ειδών ατομικής προστασίας με αναδρομική ισχύ, δικαίωμα που περιγράφεται με το Ν. 4735/2020.     

Φτάνει πια! Τη φωνή μας δεν την άκουσαν ακόμα!

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν την αποφασιστική τους απάντηση απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, γυρνώντας την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οργανώνοντας την διεκδίκηση τους, πλάι στις ταξικές δυνάμεις του συλλόγου που παλεύουν για το συμφέρον τους! Τους καλούμε να μη φοβηθούν αλλά να περάσουν στην αντεπίθεση διεκδικώντας ότι τους ανήκει, πόσο μάλλον, όταν αυτό αφορά στην προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους.

Ζητάμε για άλλη μια φορά από τη δημοτική αρχή του Δήμου Ηρακλείου: 

  • Να αποδώσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ στους συναδέλφους (εργαζόμενους στο δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα) την χρηματική αποζημίωση των ΜΑΠ, για όλα τα έτη που αυτά δεν χορηγήθηκαν στην ώρα τους, όπως ακριβώς ο Ν. 4735/2020 περιγράφει.

  • Να υλοποιήσει τις διαχρονικές προτάσεις της ΔΑΣ ΟΤΑ Ηρακλείου για 

  • Προμήθεια των ΜΑΠ με συμφωνία πλαίσιο

  • Δημιουργία αποθήκης ΜΑΠ

  • Λειτουργία τμήματος Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων

Συνάδελφοι να δώσουμε τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της απεργίας στις 3 Ιούνη, όπως προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ, να δοθεί μια βροντερή απάντηση απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης αλλά και να αποτελέσει σταθμό παραπέρα διεκδικήσεων.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες