Ειδήσεις Σε Τίτλους


Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Δοξαστικό μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεωδοράκη από την εκπομπή Ήχος Το Τελικό Σύνορο


“Δοξαστικό” – Ένα από καρδιάς μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή τα γενέθλιά του.


Την Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 21:00 στην εκπομπή “Ήχος, το Τελικό Σύνορο”,εδώ στον αέρα του Future Internet Radio o Στέλιος Νικολαΐδης θα παρουσιάσει το αφιέρωμα που επιμελήθηκε ο Ισίδωρος Πάτερος, ερμηνεύοντας διαχρονικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκτελέσεις είναι ακουστικές (χωρίς χρήση μικροφώνων), σαν μια συναυλία δωματίου και ότι βιντεοσκοπήθηκαν ζωντανά χωρίς καμία επεξεργασία στον ήχο.

Ερμηνεία, μπουζούκι, κιθάρα: Ισίδωρος Πάτερος

Πιάνο: Άγγελος Πάτερος.

Το σημείωμα του Ισίδωρου Πάτερου:

“Δεν υπάρχουν λόγια για το τι σημάνει για εμένα το έργο του Μίκη Θεοδωράκη…

Το αφιέρωμα αυτό είναι ένα από καρδιάς ευχαριστώ, με αφορμή τα γενέθλιά του, για όλα όσα έχει δώσει σε όλους μας, στην Πατρίδα μας, αλλά και σε εμένα προσωπικά αυτός ο μοναδικός, ο οικουμενικός Μουσικός, Αγωνιστής και Άνθρωπος !

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια του NGradio.gr που αμέσως δέχτηκε να αγκαλιάσει αυτό μου το εγχείρημα και τον αδερφό μου Άγγελο Πάτερο, κλασικό πιανίστα, που με συνόδευσε τόσο μουσικά.

Μακάρι οι συνθήκες που ζούμε να ήταν διαφορετικές και να μας επέτρεπαν μεγαλύτερο επαγγελματισμό, καθόσον οι εγγραφές έγιναν στο σπίτι μου, με ένα κινητό, ζωντανά και σε ασφυκτικά περιορισμένο χρόνο. Εύχομαι στο μέλλον να αξιωθώ να πω όλα τα τραγούδια του Μίκη που αγαπώ και με την ορχήστρα που ονειρεύομαι να φτιάξω!

 Ίσως όμως η αξία του να μην είναι στην τελειότητά του, αλλά στο πηγαίο συναίσθημα, στον αυθορμητισμό των εκτελέσεων μας, στην αγάπη μας για την μουσική και στην απλότητα των μέσων…

Καλή ακρόαση φίλοι μας!

Χρόνια ευλογημένα Μίκη μας λατρεμένε!

Είσαι ήδη Αθάνατος μέσα μας!

Σε ευχαριστούμε για όλα!”

Ισίδωρος Πάτερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες