Ειδήσεις Σε Τίτλους


Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Ο μικρούλης φίλος μας Στέλιος Κερασίδης συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι στο Ηρώδειο


Στις 8 Σεπτεμβρίου 2021, ο μικρός Έλληνας ταλαντούχος πιανίστας
 Στέλιος Κερασίδης θα συμπράξει ως σολίστ στο Ηρώδειο με τη σπουδαία Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, υπό την διεύθυνση του Βλαντιμίρ Φεντοσέγιεφ (Vladimir Fedoseyev).


Ο μόλις 9 ετών Έλληνας πιανίστας και συνθέτης, θα γίνει πλέον ο νεότερος σολίστ στην ιστορία του Ηρωδείου, προσθέτοντας στο – ήδη πλούσιο – βιογραφικό του ένα ακόμη σπουδαίο μουσικό επίτευγμα.

Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία, εκτός από το κονσέρτο Bach σε F minor για πιάνο και ορχήστρα, να απολαύσει και την πιο πρόσφατη σύνθεση του Στέλιου Κερασίδη, το «Renaissance Waltz / Βαλς της Αναγέννησης», που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την συνθετική ευαισθησία και ωριμότητα του.

Μια από τις σπουδαιότερες ορχήστρες της Ευρώπης, η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι, έχοντας στο πόντιουμ έναν ζωντανό μύθο της Ρωσικής μουσικής σχολής, τον Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ, θα μας καθηλώσει με μια συναυλία κάτω από την Ακρόπολη.

Διάσημα βαλς του Τσαϊκόφσκι  αλλά και υπέροχα βαλς άλλων διάσημων συνθετών θα παρουσιαστούν από τη μεγάλη συμφωνική ορχήστρα της Μόσχας στο Ηρώδειο.

Το πρόγραμμα της συναυλίας είναι ένας ύμνος στα ωραιότερα βαλς όλων των εποχών, βαλς των Στράους, του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, του Αράμ Χατσατουριάν, του Λέοναρντ Μπερνστάιν, του Γκεόργκι Σβιντίροφ, του Μιχαήλ Γκλίνκα, του Αλεξάντρ Γκλαζουνόφ και άλλων.

Μια μοναδική ευκαιρία να δείτε μια σπουδαία συναυλία και να ταξιδέψετε σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τα ωραιότερα βαλς, την μουσική της αγάπης.

Σολίστ στο πιάνο γι’ αυτή την μαγική βραδιά, θα είναι το παιδί – θαύμα που διαπρέπει  στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, συγκεντρώνοντας βραβεία και επαίνους, ο εννιάχρονος Στέλιος Κερασίδης.

Ο Στέλιος Κερασίδης έγινε το 2018, στα πέντε του χρόνια, ο νεότερος Έλληνας μουσικός που έπαιξε στο «Carnegie Hall» της Νέας Υόρκης και λίγους μήνες αργότερα επελέγη να δώσει ρεσιτάλ στο «Royal Albert Hall» του Λονδίνου.

Η συλλογή των βραβείων και των τροπαίων που έχει κατακτήσει γεμίζει έναν ολόκληρο τοίχο στο καθιστικό του σπιτιού του και στολίζει το πιάνο του. Έχει υποκλιθεί μπροστά σε χιλιάδες θεατές στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου, έχει απολαύσει θερμά χειροκροτήματα και έχει κατακτήσει ανυπόκριτο θαυμασμό από κοινό και κριτικούς. Συνθέτει δικές του μελωδίες από τα τέσσερά του χρόνια.

Και στη διάρκεια της καραντίνας μια δική του σύνθεση, το «Isolation Waltz / Βαλς της Απομόνωσης», έγινε θέμα στο κεντρικό δελτίο του BBC World.

Ηρώδειο
Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 20:30

Πληροφορίες Προπώληση εισιτηρίων: 211 7701700, www.viva.gr, www.ct.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες