Ειδήσεις Σε Τίτλους


Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

28η Οκτωβρίου – ή επέτειος του «ΟΧΙ»

Ας θυμηθούμε την ιστορία…

Κάπου 1940 στην Ιταλία υπάρχει ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ενώ στην Γερμανία ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ, αν τους βάλεις μαζί δεν θέλουν την «Ελευθερία και την Δημοκρατία».
Οι άνθρωποι ζούσαν φοβισμένοι και καταπιεσμένοι, αρχηγός της Γερμανίας είναι ο Χίτλερ ενώ στην Ιταλία αρχηγός είναι ο Μουσολίνι, αυτοί οι δυο αρχηγοί αποφάσισαν να συνεργαστούν και να αποκτήσουν όλο τον κόσμο…


Για να πολεμήσουν δημιουργήσαν τα ποιο σύγχρονα όπλα της εποχής…
Και έπεισαν τους Γερμανούς και τους Ιταλούς πως πρέπει να κατακτήσουν όλο τον κόσμο και τους ανήκει πολεμώντας… έτσι ο στρατός τους έδειχνε ανίκητος…
Επιτέθηκαν σε πολλές χώρες αναμεσά σε αυτές και η Ελλάδα μας!
Ο πόλεμος αυτός ονομάζεται Β’ παγκόσμιος πόλεμος, τα πρώτα σημάδια του πολέμου φάνηκαν στις 15 Αυγούστου στην Τήνο, την ημέρα που εορτάζουμε την Μεγαλόχαρη την γιορτή της Παναγίας μας, η Ιταλοί βυθίσαν το καταδρομικό «ΕΛΛΗ»…
Στις 28η Οκτωβρίου 1940 οι Ιταλοί ζήτησαν από τον Ιωάννη Μεταξά που τότες ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, να τους επιτρέψει να μπουν στην χωρά μας χωρίς πόλεμο! Να τους δώσει τα αεροδρόμια τα λιμάνια, τους δρόμους και γενικότερα την ανεξαρτησία της Ελλάδας!
Αλλά ο Μεταξάς τους είπε «Αυτό σημαίνει πόλεμο»! Και έτσι στις εφημερίδες έγραψαν το ηρωικό «ΟΧΙ»!
Και κάπως έτσι άρχισε ο πόλεμος…
Οι Έλληνες στρατιώτες αποχαιρέτησαν τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους, τους δικούς τους και επιβιβάστηκαν στα τρένα να πάνε να πολεμήσουν για την πατρίδα. Για τα σύνορα με την Αλβανία, οι Ιταλοί επιτεθήκαν στην Ελλάδα στα βουνά της Πίνδου, έριξαν βόμβες στα φυλάκια για να μπορούν να μπουν ελευθέρα στην χωρά μας.
Παρόλου που ήταν περισσότεροι και είχαν δυνατά όπλα οι Έλληνες νίκησαν. Την επόμενη χρονιά το 1941, Ιταλοί ξανά προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα αλλά και πάλι οι Έλληνες κέρδισαν και αυτήν μάχη.
Μετά τις συνεχόμενες ήττες των Ιταλών ο Μουσολίνι πηρέ τηλέφωνο τον Χίτλερ, ζήτησε την βοήθεια του για να μπορέσει να κατάκτηση την Ελλάδα.
Οι Έλληνες ήταν κουρασμένοι από τον πόλεμο με τους Γερμανούς δεν μπόρεσα να αντισταθούν, οι Γερμανοί μπήκαν στην Ελλάδα!
Έφτασαν στην Αθηνά πήγαν στην Ακρόπολη και ύψωσαν την σημαία του ναζισμού….
Οι Γερμανοί κατέκτησαν την Ελλάδα για τρία χρονιά, αυτήν περίοδο την ονόμασαν ΚΑΤΟΧΗ!
Οι Έλληνες είχαν χάσει την ελευθέρια τους, πέθαιναν από την πεινά. Ενώ όσοι αντιστέκονταν φυλακίστηκαν και εκτελεστήκαν, πάρα τις δυσκολίες οι Έλληνες δεν εγκατέλειψαν τον αγώνα, με μυστικότητα οργάνωσαν την «Αντίσταση», για να δυσκολέψουν τα σχέδια των Γερμανών! Μια τέτοια ενεργεία ήταν η ανατίναξη της γέφυρας του «ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ» που εμπόδισε τον ανεφοδιασμό των Γερμανών!
Το 1944 οι Γερμανοί ηττήθηκαν και έτσι παρέδωσαν την Ελλάδα πίσω στους Έλληνες….
οι «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» γιορτάστηκε με σημαίες με τραγούδια από όλους τους Έλληνες, ήταν στις 12 Οκτωβρίου 1944!



Για εκείνους που πολεμήσαν για εκείνους που πατάμε ελευθέρα και αναπνέουμε είναι ήρωες για εκείνους είμαστε ελεύθεροι σήμερα!
Χρονιά πολλά Ελλάδα ! Χρονιά πολλά Έλληνες!
Αγγελική Σαρικαβάζη 28/19/21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες