Ειδήσεις Σε Τίτλους


Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Στις 11 το πρωί στον εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου βασάνιζε την Τζωρτζίνα για μήνες


Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών αναμένεται να οδηγηθεί μέχρι το μεσημέρι η Ρούλα Πισπιρίγκου.


Η 33χρονη μητέρα, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, θα μεταχθεί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, αρχικά ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών (γύρω στις 11 π.μ.), προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε αργά χθες το απόγευμα. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί θα τη μεταφέρουν στο κτίριο των ανακριτικών γραφείων και θα την οδηγήσουν στην ανακρίτρια, από την οποία πιθανότατα θα ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της.


Να σημειωθεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει πλέον δικηγόρο, αφού ο Απόστολος Λύτρας που την εκπροσωπούσε παραιτήθηκε.


Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών η δικογραφία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου


Το απόγευμα της Τετάρτης οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τη δικογραφία που έχουν σχηματίσει -μετά από έρευνα πολλών εβδομάδων- για τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» στις 29 Ιανουαρίου 2022. Σε αυτήν, εκτός από καταθέσεις μαρτύρων, κυρίως των ιατρών που φρόντιζαν το παιδί και άλλων προσώπων, περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων. Από τις τελευταίες προέκυψε πως στο αίμα της 9χρονης υπήρχε η ουσία κεταμίνη σε μεγάλες ποσότητες που μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό ήταν το κομβικό στοιχείο που «έλυσε» τον γρίφο του θανάτου της Τζωρτζίνας από καρδιακή ανακοπή και οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και όχι για κάποιο φυσικό αίτιο.


Ανθρωποκτονία από πρόθεση ο θάνατος της Τζωρζίνας


Ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, αφού πρώτα μελέτησε τη δικογραφία, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 33χρονης, καθώς προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος. Σχεδόν ταυτόχρονα, όσο η δικογραφία βρισκόταν στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού, αστυνομικοί προχωρούσαν στην προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα στη ΓΑΔΑ. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, η δικογραφία υπεβλήθη στην 18η ανακρίτρια, η οποία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.


Πώς οι Αρχές «ξεκλείδωσαν» την υπόθεση και «έδεσαν» τη δολοφόνο Ρούλα Πισπιρίγκου


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης ήταν κατ' αρχάς η ανίχνευση της ουσίας κεταμίνη στο αίμα του κοριτσιού σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Όπως κατέθεσαν οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων, η ύπαρξη αυτής της ουσίας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, καθώς η φαρμακευτική αγωγή που χορηγούσαν στο κορίτσι δεν περιελάμβανε τη συγκεκριμένη ουσία. Από τις καταθέσεις τους προέκυψε επίσης ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν συνεχώς μαζί με την Τζωρτζίνα στο δωμάτιο νοσηλείας, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να ήταν αυτός που έδωσε την κεταμίνη στο παιδί. Τέλος, αξιολογήθηκαν και στοιχεία που αφορούν τη συνολική συμπεριφορά της 33χρονης όσο βρισκόταν στους χώρους του νοσοκομείου.

Με βάση τα παραπάνω, καθώς και άλλα στοιχεία της δικογραφίας που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ο εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και διαβίβασε τη δικογραφία στην ανακρίτρια προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση εντάλματος σύλληψης. Το σκεπτικό για την άμεση σύλληψη της 33χρονης ήταν ότι είναι επικίνδυνη τέλεσης νέων αδικημάτων, με δικαστικές πηγές να αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Αν σκοτώσεις το παιδί σου, είσαι ικανός να σκοτώσεις και άλλους».


Άγνωστο το κίνητρο - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο και των άλλων κοριτσιών


Άγνωστο παραμένει μέχρι τώρα ποιο ήταν το κίνητρο της 33χρονης, αλλά και το από πού προμηθεύτηκε τη συγκεκριμένη ουσία. Η κατηγορούμενη κατά την απολογία της θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στην ανακρίτρια, να περιγράψει τις κινήσεις της και να εκθέσει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Παράλληλα οι διωκτικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Θεωρείται πολύ πιθανό το προσεχές διάστημα οι σχετικοί φάκελοι να συσχετιστούν με τη δικογραφία που αφορά στις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας.


Το κρυφτούλι της Ρούλας Πισπιρίγκου επί 2 μήνες - Πώς πίστευε ότι ξεγελά


Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα, και μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, το πανελλήνιο παρακολουθούσε με αγωνία κάθε νέο στοιχείο που έβλεπε το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση. Ενώ μάλιστα ήταν σε εξέλιξη οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, αλλά και η επισταμένη έρευνα των αστυνομικών, η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ιδιαίτερα ομιλητική. Μαζί με τον σύζυγό της άλλωστε, λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, έδωσαν συνέντευξη στο Star, στην οποία μιλούσαν για τις απώλειες των παιδιών τους.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, όταν τα στοιχεία -ακόμη και τα περιορισμένα στοιχεία- που είχαν δει το φως της δημοσιότητας ήταν συντριπτικά εναντίον της, όταν ήταν πασιφανές ότι προμηνύονταν ραγδαίες εξελίξεις, την ώρα που οι αστυνομικοί τής χτυπούσαν την πόρτα για να τη μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ σε εκτέλεση εισαγγελικής εντολής, η Ρούλα Πισπιρίγκου έδινε συνέντευξη στο thebest.gr προσπαθώντας να πείσει ότι οι γιατροί έδιναν βαρβιτουρικά και άλλα φάρμακα σαν και αυτά που ανιχνεύτηκαν στο παιδί της. Έπαιζε θέατρο και κρυφτούλι θεωρώντας ότι μπορεί να ξεγελάσει τις Αρχές.

«Έλα ντε, δεν έχουμε ιδέα», απάντησε στο ερώτημα τι συνέβη και βρέθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα. «Επιμένουν ότι το παιδί έπαιρνε μόνο χαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά, ενώ έπαιρνε και ηρεμιστικά η Τζωρτζίνα. Κανείς δεν έχει πει ότι του παιδιού του έδωσα στο Παίδων πολλές δόσεις βαρβιτουρικού για να ηρεμήσει από τα επεισόδια. Αυτό δεν το λέει κανείς. Και το βαρβιτουρικό το πρόσθεσαν εκεί, εγώ δεν έχω ανάμειξη σε αυτό».


Σχολιάζοντας το κλίμα αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης για την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε στη Γιώτα Κοντογεωργοπούλου: «Τώρα έχει γίνει χαμός. Το τηλέφωνο δεν σταματάει. Άντε πάλι να λένε "τα δηλητηρίασες". Απλά προκαλείται ένας χαμός τώρα».


Λίγο πριν, η συζήτηση αφορούσε τα όσα βλέπουν το φως με τις μαρτυρίες των γιατρών και την παρέμβαση της Άννας Μαστοράκου.


«Όχι μόνο ιατρικά δεδομένα αλλά και φωτογραφίες της Μαλένας από το νεκροτομείο, δηλαδή δεν υπάρχουν οι άνθρωποι. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς ξεκίνησε όλο αυτό και το ένα έφερε το άλλο και έχουν δει όλοι πως πουλάει όλο αυτό και το τραβάνε από τα μαλλιά. Το τι ψεύτικη μαρτυρία και το τι ψέμα έχουμε ακούσει δεν φαντάζεσαι», έλεγε η Πισπιρίγκου. Δευτερόλεπτα αργότερα οι αστυνομικοί τής χτυπούσαν την πόρτα και της ζητούσαν να τους ακολουθήσει.

Φυγάδευσαν τους γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου τα ξημερώματα οι αστυνομικοί


Μόλις έγινε γνωστό πως η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη και της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, κόσμος μαζεύτηκε έξω από το σπίτι της οικογένειας και απειλούσαν με λιντσάρισμα αυτούς που βρίσκονταν μέσα.


Γείτονες της οικογένειας των τριών παιδιών, αλλά και κάτοικοι της Πάτρας, βρίσκονταν εκεί επί ώρες και εξοργισμένοι φώναζαν «κρεμάστε την» και «δώστε την στον λαό». Στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε σπεύσει αργά το βράδυ και η αστυνομία για να αποτρέψει τα χειρότερα. Ο κόσμος έμεινε συγκεντρωμένος έξω από το σπίτι τουλάχιστον μέχρι τις 03:00 τα ξημερώματα.

Διέφυγαν οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου


Μάλιστα στις 04:10 τα ξημερώματα έφυγαν από το σπίτι της οδού Μπιζανίου 27 οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου που ήταν όλη τη νύχτα μέσα σε αυτό. Νωρίτερα είχαν ζητήσει να τους φυγαδεύσει η αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο σπίτι, το οποίο πολιορκούσαν οι κάτοικοι, ήταν η αδελφή της Δήμητρα, η μητέρα της, ο πατριός της και ακόμη ένα άτομο. Οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου πήραν μαζί τους κάποια πράγματα, κλείδωσαν το σπίτι και απομακρύνθηκαν από αυτό.


Σημειώνεται πάντως ότι, όπως αποκάλυψε το τοπικό Μέσο thebest, οι συγγενείς της κατηγορούμενης μητέρας επιτέθηκαν χθες στη δημοσιογράφο του MEGA, Ελένη Ασημακοπούλου, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ.


Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η δημοσιογράφος στο thebest, το απόγευμα και ενώ είχε συγκεντρωθεί κόσμος έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, η Ελένη Ασημακοπούλου με τον εικονολήπτη του σταθμού βρισκόταν στο σημείο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ και της ζωντανής μετάδοσης των γεγονότων. Κάποια στιγμή η δημοσιογράφος μέσα στο πλήθος αντιλήφθηκε τη μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, φορώντας κουκούλα για να μη δώσει βάση, και πλησίασε προς το μέρος της για να της αποσπάσει δυο κουβέντες. Εκείνη την ώρα ο σύντροφος της μητέρας της Ρούλας με το ένα του χέρι έσπρωξε τη δημοσιογράφο και με το άλλο της έριξε μπουνιά -όπως η ίδια ισχυρίζεται- στην κοιλιακή χώρα. «Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσω την όλη κατάσταση.. Και πόσω μάλλον όταν ένας άνδρας γεροδεμένος απλώνει χέρι σε μια απροστάτευτη γυναίκα. Όταν μου έριξε την μπουνιά, διπλώθηκα στα δύο από τους πόνους».


Η δημοσιογράφος Ελένη Ασημακοπούλου αποκάλυψε μάλιστα πως δέχθηκε και απειλές από τη μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Εσύ ξέρεις τι έχεις να πάθεις;», της είπε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες