Ειδήσεις Σε Τίτλους


Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Γιορτή Εθελοντισμού για την Ημέρα της Γης το Σάββατο 9 Απριλίου


Θέλοντας να γιορτάσουμε «την μέρα της ΓΗΣ», θα μετατρέψουμε την πλατεία Συντάγματος, στην «πλατεία του χωριού», όπου θα στηθεί το ΠΑΝΥΓΗΡΙ, με σκοπό η μουσική, το γλέντι και ο χορός, να ξυπνήσουν την φύση και από στείρα που ήταν τον χειμώνα να περάσει στην άνοιξη για να αναστηθεί, να βλαστήσει.


Να καλέσουμε όλους τους Εθελοντές, που σε αυτούς τους καιρούς που η φύση έχει παραμεληθεί , που η Γη υποφέρει, θέλουν να «πιαστούν στον χορό» και να την βοηθήσουν, και με τον τρόπο αυτό και αυτοί ν’ αναστηθούν και να βλαστήσουν…

Από τα πανάρχαια χρόνια ο χορός υπήρξε το σύμβολο της συνειδητής παρουσίας του ανθρώπου στην Ζωή.
Οι άνθρωποι χόρεψαν τον πόλεμο, την ειρήνη, το γάμο, το θερισμό, τη σπορά, χόρεψαν τη φύση.

Ο χορός έχει μια δύναμη που υπερβαίνει το νόημα των λέξεων. Χάρη στο ρυθμό και την ιδιορρυθμία του αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ύπαρξής μας, διότι προτού θεωρηθεί τέχνη είχε προορισμό πολύ πιο ζωτικό και αναγκαίο.

Αυτή η πανάρχαια σχέση του ανθρώπου με την φύση, με την γη, καταγράφεται με συμβολικό τρόπο στους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.

Οι άνθρωποι έδιναν τα χέρια και χόρευαν συντονισμένα με κοινό βήμα, και μάθαιναν την ενότητα και την συμμετοχή, της αξία του ΜΑΖΙ…

Χόρευαν σε κύκλο, που συμβολίζει τον κύκλο της ΖΩΗΣ, τον κυκλικό χρόνο που συνδέονταν με τις φάσεις της αγροτικής ζωής. Μάθαιναν να σέβονται την Φύση και τους κύκλους της και να γίνονται ΣΥΝΕΡΓΟΙ στο έργο ΤΗΣ.

Σε περιμένουμε στην πλατεία
 Συντάγματος
το Σάββατο 9 Απριλίου, στις 10.30 π.μ. στο «πανηγύρι του Εθελοντισμού»
για την ΓΗ

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΟ !!!

Ο ραδιοφωνικός αέρας του Future Internet Radio θα βρίσκετε στην πλατεία Συντάγματος και από της 10:00 η ωρα το πρωί θα εκπέμπει ζωντανά μαζί με την ομάδα δράσης για την Καισαριανή και θα σας μεταφέρει όλο το κλήμα ότι συμβαίνει στο φεστιβάλ επίσης στο μικρόφωνο μας θα μιλίσουν και ειδικοί καλεσμένοι μας!

Σας Περιμένουμε με χαρά να βγούμε μαζί σας στον ραδιοφωνικό μας αέρα και να γνωριστούμε από κοντά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες