Ειδήσεις Σε Τίτλους


Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑΜάσκες... τέλος από σήμερα Τετάρτη, 1η Ιουνίου, καθώς καταργείται η υποχρεωτικότητά της σε εσωτερικούς χώρους.


Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Επιτροπής «κλείδωσε» στις 18 Μαϊου, ενώ σε σχετική εξειδίκευση προχώρησε αμέσως μετά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Συνεπώς από σήμερα η καθημερινότητά μας θα θυμίζει έντονα εποχές προ κορωνοϊού.


Να σημειωθεί ότι αυτό που καταργείται είναι η υποχρεωτικότητα χρήσης της μάσκας, παραμένει όμως η σύσταση για χρήση της όπου υπάρχει συνωστισμός και όπου το κρίνει κανείς απαραίτητο.


Πού θα φοράμε μάσκες το καλοκαίρι και πού όχι


Η κατάργηση της μάσκας αφορά όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022.


Η υποχρεωτική χρήση μάσκας λοιπόν καταργείται και στα αεροπλάνα αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.


Η μάσκα παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν. Την ίδια ώρα, η Επιτροπή έχει αποφασίσει ότι με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του iefimerida.gr.


Τι θα ισχύει σε σχολεία και Πανεπιστήμια


Την ίδια ώρα, χωρίς μάσκες θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι μαθητές, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής Ειδικών. Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους, από την 1η Ιουνίου, οι ειδικοί εισηγήθηκαν το ίδιο και για σχολεία-Πανεπιστήμια.


Η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων έγινε δεκτή από το υπουργείο Παιδείας κι έτσι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί βάζουν με τη σειρά τους τις μάσκες… στην τσέπη από 1/6, καθώς η χρήση τους παραμένει μόνο ως σύσταση. Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα.


Υποχρεωτική χρήση μόνο στις Εξετάσεις


Η μοναδική περίπτωση που η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές είναι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων.


Σχετικά με την απόφαση διατήρηση της στην διάρκεια των εξετάσεων, ο επίκουρος καθηγητής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης εξηγώντας το σκεπτικό είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως το μέτρο διατήρησης της μάσκας για τις εξετάσεις των παιδιών, «ελήφθη για να μην υπάρχει αναστάτωση για τα παιδιά, που περνούν μια από τις πιο δύσκολες φάσεις με τις εξετάσεις τους, αυτό είναι το νόημα της διατήρησης της μάσκας στην τάξη».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες