Ειδήσεις Σε Τίτλους


Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Πύρινος εφιάλτης στην Πεντέλη - Νύχτα κόλασης στην Αττική


Μια νύχτα πραγματικός εφιάλτης για τους κατοίκους και τους πυροσβέστες που δίνουν τη μεγάλη αλλά άνιση μάχη με τη
 φωτιά που ξεκίνησε χθες (19.07.2022) το απόγευμα από την Πεντέλη και έχει επεκταθεί έως τη Μαραθώνος!


Η φωτιά έχει ξεφύγει και όλοι περιμένουν στις 06:00 να «σηκωθούν» τα εναέρια μέσα αλλά λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στην Αττική κανείς δεν ξέρει αν αυτό θα είναι δυνατόν! Η φωτιά έχει ξεφύγει και έχουν ήδη καεί σπίτια σε Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη!


Χαρακτηριστικό της εφιαλτικής νύχτας το γεγονός πως στη 01:00 τα ξημερώματα ο άνεμος «γύρισε» και παράλληλα αυξήθηκε η έντασή του με τις ριπές να φτάνουν τα 11 μποφόρ. Εκείνη την ώρα «έσπασε» το δυτικό μέτωπο προς Πεντέλη, με αποτέλεσμα να καούν και σπίτια.


Σε πολλά σημεία, η φωτιά έχει περάσει μέσα από κατοικημένες περιοχές.


Άλλο μέτωπο κατέβηκε προς Ανθούσα – Αττική Οδό, έφτασε έξω από το Praktiker Ανθούσας, ουσιαστικά μέχρι τη λεωφόρο Μαραθωνος, την οποία, πάντως, η φωτιά δεν έχει περάσει ακόμη.


Συνολικά έχουν σταλεί από 112 περισσότερα από επτά μηνύματα για εκκενώσεις σε Πεντέλη, Διώνη, Δαμασάρι, Ντράφι, Ανθούσα, Γέρακα, Πανόραμα Παλλήνης, Βούλα Πικερμίου, Νέα Παλλήνη και Παλλήνη.


Στις 06:00 θα σηκωθούν τα εναέρια μέσα. Σε πρώτο κύκλο πέντε ελικόπτερα -το ένα το συντονιστικό και τρία αεροσκάφη CL415 και σε δεύτερο αλλά 8 εναέρια μέσα.


Για την ώρα, στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 420 πυροσβέστες με 75 οχήματα και 31 εθελοντικά οχήματα.


Στην περιοχή της Ανθούσας υπάρχουν κρίσιμες υποδομές ενέργειας, μεταφορών και επιχειρήσεις (ΔΕΠΑ, σταθμός λεωφορείων, ΒΙΑΝΕΞ, Praktiker κα) οι οποίες έχουν διασφαλιστεί από τις δυνάμεις πυρόσβεσης γιατί περιέχουν και εύφλεκτα υλικά, αναφέρει η επίσημη ενημέρωση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες