Ειδήσεις Σε Τίτλους


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο μας Μοσχάτου-Ταύρου



To Aίμα αποτελεί ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας:

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου, 5 & 12 Οκτωβρίου 2022

Μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου  στο ΚΑΠΗ Μοσχάτου (Ιωάννη Χαλκίδη 21) και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς 213 & Επταλόφου- 1ος όροφος αίθ. Δ.Σ.) από τις 9.30-13.30.

Τηλ. επικ: 2104832482 (Για το Μοσχάτο) και 2103426414 (Για τον Ταύρο) καθημερινά (9:00-14:00).

Η συστηματική υλοποίηση του προγράμματος αιμοδοσίας για ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του κοινωνικού τομέα του Δήμου και κάθε χρόνο, στις τρεις χρονικές περιόδους που πραγματοποιείται, συγκεντρώνονται περισσότερες από 150 πολύτιμες φιάλες αίματος.

Στις  μέρες μας, με την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας COVID-19, τα αποθέματα αίματος είναι σε οριακά επίπεδα και οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες σε χιλιάδες συμπολίτες μας που η ζωή τους εξαρτάται από τη λήψη αίματος.

Η υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης διενεργείται σε συνεργασία με Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ». από εξειδικευμένο προσωπικό.

Τονίζουμε ότι για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

  • Τήρηση του πρωτοκόλλου για τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
  • τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλ. 2104832482 (Για το Μοσχάτο) και 2103426414 (Για τον Ταύρο) καθημερινά (9:00-14:00).

Οι  χώροι υλοποίησης της δράσης έχουν απολυμανθεί  και είναι απολύτως ασφαλείς.


Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου με δήλωσή του απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στην αιμοδοσία:


«Η εθελοντική αιμοδοσία συνιστά μία πηγαία πράξη προσφοράς και ευθύνης, μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης και ειδικότερα αυτή την περίοδο  που οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω της πανδημίας. Προσφέροντας αίμα μπορεί να σώζουμε τη ζωή του συνανθρώπου μας.

Η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος στις τράπεζες αιμοδοσίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Σας καλώ και σας παρακαλώ να συμμετάσχετε σε  μία  σημαντική πράξη ανθρωπισμού και συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο.  Η αξία της αιμοδοσίας αποτελεί κορυφαία μορφή ανθρωπιάς που δεν έχει προσωπικό όφελος αλλά υψηλή κοινωνική ευθύνη γιατί το αίμα αυτού που το δίνει μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη  της  Δημοτικής Τράπεζας αίματος.

Εύχομαι καλό μήνα, με υγεία σε εσάς και στους δικούς σας ανθρώπους».

Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες