Ειδήσεις Σε Τίτλους


Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Τοιχογραφία μήνυμα του Άλκη Καμπανού κατά της οπαδικής βίας σε σχολείο της Καλαμαριάς


Τη μνήμη του Άλκη Καμπανού ο οποίος πριν έναν χρόνο δολοφονήθηκε μετά από οπαδική επίθεση τίμησε το 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς.


Εδώ και λίγες ημέρες την πρόσοψη του σχολείου κοσμεί ένα επιβλητικό graffiti με την προσωπογραφία του Άλκη, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα νωρίτερα το πρωί.


Το έργο φιλοτέχνησε ο Same 84 της ομάδας UrbanAct έπειτα από πρωτοβουλία της οργάνωσης «Δομής 1ης Φεβρουαρίου Εις το Όνομα του Άλκη», σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου.


Όπως αναφέρει ο SAME84, πρόκειται για μια τοιχογραφία που στέλνει το μήνυμα  της συνύπαρξης, ανεξαρτήτως οπαδικών ή άλλων  πεποιθήσεων. «Προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει όλο αυτό και πως πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε όλοι. Θεωρούμε ότι αυτό θα ήταν και το όνειρο του Άλκη και για αυτό έχει σχεδιαστεί να είναι από ψηλά και να ατενίζει αυτόν τον ιδανικό κόσμο».


Ο εκπρόσωπος της Δομής για τον Άλκη, Αλέξανδρος Τζιμπιλής επισήμανε ότι η τοιχογραφία δείχνει τη συνύπαρξη, τον σεβασμό και την ενσυναίσθηση, στέλνοντας μήνυμα κατά της οπαδικης βίας.


Ο ίδιος κάλεσε φιλάθλους, οπαδούς, οικογένειες και παιδιά στην αυριανή πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Άλκη.


Η Μαρία Καπογιάννη, διευθύντρια του σχολείου δήλωσε: «Ο στόχος μας είναι τα παιδιά να μην ξεχάσουν αυτό το γεγονός που έγινε πριν ένα χρόνο για να μην ξαναζήσουμε το ίδιο. Να είναι κάτι που θα υπενθυμίζει στους μαθητές και όποιον περνάει από την ανατολική πύλη της πόλης, ότι δεν μπορούμε να έχουμε πια αλλά θύματα εξαιτίας αυτών των των καταστάσεων».


Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης δήλωσε ότι η τοιχογραφία είναι μια πρωτοβουλία των παιδιών, των γονιών έτσι ώστε να μην ξεχαστεί ο Άλκης. «Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει και πρέπει να απολαμβάνουμε τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και να μείνουμε ενωμένοι ως κοινωνία», ανέφερε.


Στην αυλή του σχολείου τα παιδιά τραγούδησαν κατά της οπαδικής βίας κα με τη βοήθεια του SAME84 ζωγράφισαν στον τοίχο του σχολείου.


Η συνέχεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία στην Θεσσαλονίκη, στο Βόλο και στην Αθήνα, -τα ονόματα των σχολείων θα ανακοινωθούν σύντομα- ενώ προγραμματίζονται και οι παρεμβάσεις στις επόμενες πόλεις ανά την Ελλάδα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες