Ειδήσεις Σε Τίτλους


Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στον τόπο του φονικού συγκίνησε στο τρισάγιο του Άλκη Καμπανού


Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την άγρια δολοφονία του φιλάθλου του Άρη 
Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Πλήθος κόσμου από τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/2) πηγαίνει στο σημείο για να ανάψει ένα κερί και να αφήσει λουλούδια ενώ στις 11:00 τελέστηκε το τρισάγιο, παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας και φύλου. 


Στο σημείο όπου ξεψύχησε ο Άλκης Καμπανός επέστρεψε για να ανάψει ένα κερί, τιμώντας τη μνήμη του και ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο σημείο της δολοφονίας. 


Ο εν λόγω αστυνομικός ήταν αυτός που μαζί με έναν άλλον συνάδελφο του μετέβησαν στο στο σημείο της επίθεσης, για να επιληφθούν του συμβάντος. 

Τι δήλωσαν άνθρωποι του Ερασιτέχνη - ΠΑΕ Άρης - βουλευτές

«Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την άδικη και αναίτια δολοφονία του Άλκη μας. Ο κόσμος συγκλονισμένος παρακολουθεί τη δίκη και περιμένει την ετυμηγορία της δικαιοσύνης για τους δολοφόνους του», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου


Αρκετοί ήταν και οι παλαίμαχοι του Άρη που έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων οι Γιάννης Βένος, Γιάννης Τζιφόπουλος και Άγγελος Σπυρίδων, ενώ εκ μέρους των ποδοσφαιριστών μίλησε ο Μάριος Σιαμπάνης, λέγοντας: «Θέλουμε να δικαιωθεί η ψυχή του Άλκη. Να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα από τέτοια περιστατικά. Ο αθλητισμός είναι γιορτή και πρέπει να μας ενώνει. Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στους γονείς του Άλκη.


Ελπίζω να δικαιωθούν καθώς η συμπεριφορά τους σε τέτοιες καταστάσεις, δίνουν κουράγιο και σε εμάς». Από την πλευρά της, η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε: «Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Άλκη, δεν ξεχνάμε. Ποτέ δε θα ξεχάσουμε. Ζητούμε την απονομή της δικαιοσύνης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλη η πόλη απέναντι στην οπαδική βία και το φασιστικό μίσος που σκοτώνει»

  


Οι πρωτοβουλίες της «Δομής Εις Το Όνομα του Άλκη» κορυφώνονται το απόγευμα, στις 18:00, όταν και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σιωπηρή πορεία μνήμης για τον Άλκη, από το σημείο της δολοφονίας του έως τον Λευκό Πύργο. 


Στις 18:00 σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη σιωπηρή πορεία μνήμης για τον Άλκη Καμπανό.


Τι έγινε τη μοιραία βραδιά της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού 


Είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ο Άλκης Καμπανός και η παρέα του δέχονται δολοφονική επίθεση από 12 οπαδούς του ΠΑΟΚ στην οδό Γαζή. Για το περιστατικό ενημερώνεται το 100. Στο σημείο φτάνει πρώτο ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης. 


Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς πλησιάζει τον Άλκη Καμπανό. Ο 19χρονος δυσκολεύεται να μιλήσει και δείχνει την βουβωνική χώρα. Είναι βαρύτατα τραυματισμένος. Χάνει αρκετό αίμα. Ο αστυνομικός προσπαθεί μάταια να σταματήσει την αιμορραγία. Λίγα λεπτά αργότερα ο Άλκης αφήνει την τελευταία του πνοή. 


Ο αστυνομικός στρέφεται στον φίλο του Άλκη που είχε τραύμα στο πόδι και στο κεφάλι. Διαπιστώνει ότι αιμορραγεί. Του δένει τα τραύματα και καταφέρνει να σταματήσει την αιμορραγία πριν να είναι αργά. Τα υπόλοιπα λεπτά ο χώρος αποκλείεται από αστυνομικές δυνάμεις. Ο αστυνομικός, που είδε τον Άλκη να «σβήνει» μπροστά του, κάθεται σε μια άκρη βουβός. 


Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί. Έρχονται αστυνομικοί της Ασφάλειας και του ζητούν πληροφορίες για το συμβάν. Το βλέμμα του παγωμένο. Τα χέρια και η στολή του βαμμένα από το αίμα του Άλκη. Μιλά στους αστυνομικούς όμως το μυαλό του είναι στο παιδί που έφυγε.


Ένα χρόνο αργότερα ο ίδιος επέστρεψε εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος νεαρός και άναψε ένα κερί στη μνήμη του.Σιωπηλός, κρατώντας ένα κερί, πλησιάζει τον χώρο της τραγωδίας ανάβει το κερί και το αφήνει στο πεζοδρόμιο. Κοντοστέκεται για λίγο και στη συνέχεια αποχωρεί.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες