Ειδήσεις Σε Τίτλους


Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Δείτε το μπαλέτο της όπερας της Σόφιας να χορεύει Ζορμπά

Τον Ζορμπά το διάσημο σε όλο τον κόσμο κλασικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, χόρεψε το μπαλέτο της Όπερας της Σόφιας χορογραφημένο σε μια επίσης κλασική εκδοχή από τον Lorca Massine, μαγεύοντας το κοινό.
Ο Αλέξης Ζορμπάς του Νίκου Καζαντζάκη, μέσα από τη μοναδική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και την εκπληκτική χορογραφία του Λόρκα Μασίν γίνεται ένας πραγματικός ύμνος για την ελευθερία και την ζωή - έτσι ακριβώς όπως την έζησε ο πραγματικός ήρωας Γιώργης Ζορμπάς και έτσι όπως την περιέγραψε ο συγγραφέας. Ο Λόρκα Μασίν χορογράφησε μοναδικά όλες τις πτυχές του χαρακτήρα και του βίου του Αλέξη Ζορμπά έχοντας σαν οδηγό την ενάργεια της μουσικής του Μίκη και έφτιαξε ένα πραγματικό υπερθέαμα όπου το αίσθημα μεταφράζεται σε κίνηση και η κίνηση αντικατοπτρίζει την χαρά της ζωής.
Ο ήρωας του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη ζωντανεύει από τους χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας της Σόφιας, την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Μικτής Χορωδίας Fons Musicalis, σε μουσική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες