Ειδήσεις Σε Τίτλους


Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

28η Οκτωβρίου σε Μοσχάτο και Ταύρο!



Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνουμε για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα, οι δοξολογίες θα πραγματοποιηθούν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο Μοσχάτο και στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στον Ταύρο ενώ οι επιμνημόσυνες δεήσεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν στο Μοσχάτο στο Ηρώον των Πεσόντων στην Πλατεία Ταξιάρχη Παπαντώνη και στον Ταύρο στο Ηρώον «Πολυτεχνείου».

Ομιλίες για την εθνική επέτειο θα πραγματοποιηθούν από εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας  ενώ η παρέλαση στον Ταύρο θα ξεκινήσει στις 11.00 π.μ. στη Λεωφόρο Πειραιώς και στο Μοσχάτο στις 11.40 π.μ. στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη.

Την 28η Οκτωβρίου στις 19:30, στο Αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας», Αγίας Σοφίας 16, Ταύρος θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην εθνική τραγουδίστρια της Νίκης, Σοφίας Βέμπο, με τραγούδια εποχής που  θα πλαισιώνεται με  προβολές, φωτογραφίες, θεατρικές αφηγήσεις και συμμετέχει η χορωδία «Καλλιτεχνήματα» με τη μαέστρο Μαρία Μιχαλοπούλου, στο πιάνο η Μαριάννα Σπυράκου και αφηγητής ο Βασίλης Τραϊφόρος

Στην εκδήλωση συμμετέχει το “Αρχείο Ελληνικών γραμμάτων” του Δ. Λεβιθόπουλου με σπάνια και μοναδικά ντοκουμέντα και προσωπικά ενθυμήματα που θα εκτίθενται στην είσοδο.

Τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη Δοξολογία θα παρευρεθούν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής ή εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, ένας εκ των Αντιδημάρχων και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες