Ειδήσεις Σε Τίτλους


Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Το Χαμόγελο του Παιδιού ασπίδα προστασίας και για κάθε πρόωρο μωράκι  • 17η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας
  • Στα 27 χρόνια Προσφοράς του, ο Οργανισμός έχει πραγματοποιήσει διακομιδές 29.937 νεογνών και παιδιών, με απόλυτη ασφάλεια, χάρη στις υπερσύγχρονες Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για Νεογνά και Παιδιά.
  • «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τη Νεογνολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου συμμετέχει στις Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

«Νοσοκομείο Πολυγύρου. Επείγων τοκετός, νεογνό με προωρότητα, διασωληνωμένο. Θα παραλάβετε μέσα από το χειρουργείο, με χρήση φάρων και σειρήνας! Η διαδρομή ατελείωτη με την κίνηση στο δρόμο για την Χαλκιδική να είναι αυξημένη. Φτάνοντας, το προσωπικό του νοσοκομείου μάς κατευθύνει στο χειρουργείο όπου αντικρίσαμε μία λιλιπούτεια ηρωίδα. 550 γραμμάρια…Χωράει ζωή σε 550 γραμμάρια; Η πρόγνωση δεν ήταν καλή, οι κινήσεις μας συντονισμένες, πάντα σε συνεργασία με το προσωπικό του νοσοκομείου. Η μικρή μας ηρωίδα έπρεπε να παλέψει να κρατηθεί στη ζωή μέχρι να φτάσουμε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. Φτάνοντας στο νοσοκομείο υποδοχής όλοι μας περίμεναν με αγωνία, η οποία μετατράπηκε σε χαρά όταν αντίκρισαν το πρόωρο μωράκι, να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενάντια στις μέχρι τώρα προγνώσεις. Η απάντηση στο αρχικό μας ερώτημα ήταν μπροστά στα μάτια μας. Η ζωή δεν μετριέται σε γραμμάρια, αλλά σε θέληση.», μαρτυρά βαθιά συγκινημένος έμπειρος διασώστης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», λίγες ώρες μετά από μία διακομιδή που θα του μείνει αξέχαστη.


Η 17η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τις προκλήσεις του πρόωρου τοκετού, και να φωτίσει τους κινδύνους και τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν τα πρόωρα βρέφη και οι οικογένειές τους παγκοσμίως.


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» φωταγωγεί το Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής  Επέμβασης «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ» με μωβ χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί παγκόσμια ως το χρώμα της προωρότητας.


27 Χρόνια «Χαμόγελο»: 29.937 διακομιδές νεογνών και παιδιών

 

Από το 1996, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε διακομιδές 29.937 νεογνών και παιδιών, με τις υπερσύγχρονες Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για Νεογνά και Παιδιά, πιστοποιημένες από την Ε.Ε, που είναι στη διάθεση του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που ουσιαστικά αποτελούν ένα «κρεβάτι» Εντατικής Θεραπείας σε 6 τροχούς, εν κινήσει.


Μόνο το 2021, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διακόμισε με απόλυτη ασφάλεια:

  • 414 νεογνά (0 – 30 Ημερών)
  • 82 μωράκια σε θερμοκοιτίδα και
  • 30 μωράκια σε θερμοκοιτίδα και διασωληνωμένα

Μόνο το Α’ εξάμηνο του 2022, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διακόμισε με απόλυτη ασφάλεια:

  • 66 νεογνά (0 – 30 Ημερών)
  • 68 μωράκια σε θερμοκοιτίδα και
  • 14 μωράκια σε θερμοκοιτίδα και διασωληνωμένα

Στα 27 χρόνια συνεχούς Προσφοράς του δίπλα σε κάθε παιδί με πρόβλημα υγείας, ο Οργανισμός  έχει στηρίξει 286.106 παιδιά, μέσα από τις εξειδικευμένες και ολιστικές δράσεις υγείας, υπηρετώντας καθημερινά την αξία της ζωής, ώστε σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς όλα τα παιδιά να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην υγεία.

 

*«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί την εταιρεία Noise Event Engineering για την ευγενική  χορηγία της φωταγώγησης του κτιρίου.

Πηγή Άθρου Και Φωτογραφικό Υλικό Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες