Ειδήσεις Σε Τίτλους


Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Ένας χρόνος από την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού τρισάγιο και πορεία στη μνήμη του


Θύμα της οπαδικής βίας, ο Άλκης Καμπανός άφηνε σαν σήμερα την τελευταία του πνοή στην είσοδο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη.


Ήταν 1 Φεβρουαρίου που ο 19χρονος Άλκης Καμπανός δεχόταν τη δολοφονική επίθεση. Υπέκυψε στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε με αιχμηρά αντικείμενα, ξύλα και λοστούς. Απλά επειδή υποστήριζε μια άλλη ομάδα.

Ο θάνατός του, στην είσοδο της πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή στη Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, έγινε σύμβολο κατά της οπαδικής βίας. Οι γονείς του συντετριμμένοι μάθαιναν την τραγική είδηση του θανάτου του από το τηλέφωνο.

Ο Άλκης Καμπανός σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη και έκανε όνειρα για το μέλλον. Το νήμα, όμως, της ζωής του κόπηκε με τον πιο τραγικό τρόπο. Ήταν μόλις 19 ετών.

Τρισάγιο και πορεία για τον Άλκη

Ο Α.Σ. Άρης έχει προγραμματίσει τρισάγιο στη μνήμη του στις 11:00 το πρωί. Στην οδό όπου βρήκε τραγικό θάνατο και πλέον φέρει το όνομά του, Άλκης Καμπανός.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 18:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί σιωπηρή πορεία μνήμης για τον πρόωρα χαμένο Άλκη. Θα ξεκινήσουν από το σημείο της άγριας δολοφονίας του και θα κινηθούν προς τον Λευκό Πύργο.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου συνεδριάζει εκ νέου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο εκδικάζει την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, για την οποία κατηγορούνται 12 άτομα.

Συγκλονιστικό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας

Έναν χρόνο μετά την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού από χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη, μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς έστειλαν ηχηρά μηνύματα κατά της οπαδικής βίας.

Ήταν το πρωί της Τρίτης που μαθητές φόρεσαν τις φανέλες των αγαπημένων τους ομάδων και έδειξαν ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Συνέχισαν όλοι μαζί να παίζουν στο προαύλιο του σχολείου. Δεν υπήρχε τίποτα να τους χωρίσει. Καμία ομάδα. Καμία φανέλα.

Οι φανέλες και τα κασκόλ του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ηρακλή και άλλων ομάδων μπήκαν μπροστά από το συγκλονιστικό γκράφιτι. Ένα γκράφιτι στο οποίο ο Άλκης Καμπανός απεικονίζεται να προστατεύει τα παιδιά που φοράνε φανέλες με διαφορετικά χρώματα. Μάλιστα ετοίμασαν κι ένα συγκινητικό τραγούδι στο οποίο φώναξαν μεταξύ άλλων «είμαστε όλοι φίλοι».

Ο δημιουργός του γκράφιτι, «Sam84», δήλωσε ότι αυτή η δημιουργία είναι για τον Άλκη. Θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όλοι μπορούμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά, ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζουμε.

«Θεωρούμε ότι θα ήταν όνειρο του Άλκη να μπορεί να συμβεί αυτό. Σχεδιάστηκε να βλέπει από ψηλά για να χαζεύει αυτόν τον ιδανικό κόσμο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες